Korona

[ Izvor: Mediji ]

03. 07. 2020. 12:08 1

Nove mere: Kazna za nenošenje maske 5.000 dinara

Vlada Srbije na današnjoj sednica donela je nove mere u cilju sprečavanja širenja koronavirusa. Na predlog Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti kovid 19, Vlada Srbije na današnjoj sednica donela je nove mere u cilju sprečavanja širenja virusa korona i zaštite zdravlja građana i one se odnose na Grad Beograd.

U svim zatvorenim prostorima, bez izuzetka, obavezno je nošenje zaštitnih maski, uz poštovanje fizičke distance od 1,5 metara. Takođe, obavezno je nošenje zaštitnih maski u javnom gradskom i prigradskom prevozu i u međugradskom prevozu.

Za nepoštovanje mere obaveznog nošenja zaštitne maske u javnom prevozu ili u zatvorenom prostoru, propisana je kazna u iznosu od 5.000 dinara, za svako fizičko lice koje bude kršilo ovu meru.

Vlada je takođe donela odluku da se zabranjuju okupljanja na javnim mestima u zatvorenom prostoru za više od 100 ljudi, a na otvorenom prostoru za više od 500 ljudi. Prilikom bilo kakvih okupljanja na zatvorenom ili otvorenom prostoru neophodno je poštovati fizičku distancu od 1,5 metara.

Sve mere za Grad Beograd važe u periodu od naredne dve sedmice, odnosno do 18. jula 2020. godine.

Inače, zbog najave predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će domovi zatvoreni, studenti Beogradskog univerziteta su protestovali sinoć i danas.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati