Korona

Direktno.rs

01. 07. 2020. 20:36 5

SNS 12. maja: Korona je pobeđena! (VIDEO)

Kada su shvatili da im se usred pandemije žuri da izađu na izbore, Srpska napredna stranka i njen lider Aleksandar Vučić napravili su atmosferu kao da je sve prošlo i da je koronavirus pobeđen. Sve to, naravno, zarad političkih poena i što većeg izlaska na izbore. Kada su izbori prošli, ustanovljeno je zapravo da epidemija nikad nije ni prestala, pošto je broj bolelih svakodnevno veći od 250.

- Srbija se oporavlja od koronavirusa zahvaljujući našim plemenitim zdravstvenim radnicima. Broj žrtava u Srbiji je među najnižim u svetu - navedeno je u spotu SNS-a koji je nastao 12. maja, iako sve brojke pokazuju da smo imali ubedljivo najviše zaraženih i umrlih u regionu.

Istina je, međutim, da niti je Covid-19 bio pobeđen, niti su lekari ispoštovani onako kako im je obećano. Najpre su radili u nehumanim uslovima, mnogo medicinskog osoblja širom Srbije obolelo je na radnom mestu, a obećanu povišicu i novčanu pomoć, mnogi od njih nisu videli.

U spotu se takođe dodaje da pristalice opozicije otežavaju borbu sa virusom i omalovažavaju rad doktora i medicinskih sestara, iako su lideri opozicije svakodnevno za vreme vanrednog sanja u dnevnim izjavama ili intervjuima skretali pažnju na lekare i medicinsko osoblje i njihove nehumane uslove za rad.

Da je sve bila farsa i da korona nije pobeđena bilo nam je jasno odmah posle izbora 21. juna. Imamo masovno obolele, kao i one koji su na respiratoru. Imamo vanrednu situaciju u nekoliko gradova u Srbiji, a najkritičnije je svakako u Tutinu i Novom Pazaru. Imamo i to da je BIRN ustanovio i dokumentovao da je broj preminulih od virusa Covid-19 višestruko veći od zvanično prijavljnih brojki. Imamo još mnogo toga...

O tome kako je pobeđena korona govore i slike iz Novog Pazara koje su obišle svet, od okretanja leđa lekara ministru zdravlja i premijerki, do skandiranja "lopovi, odlazite, pretanite da lažete...".

Dakle, jasno je da koronavirus nije iščezao i da je bio prisutan čak i nakon ukidanja vanrednog stanja, a zbog atmosfere i spinovane stvarnosti da je sve u redu, organizovanja izbora i fudbalskih utakmica od pod 10.000-20.000 ljudi na tribinama, a potom i svaljivanja krivice Kriznog štaba na mlade i studente, situacija je postala još gora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati