Korona

[ Izvor: Danas ]

01. 07. 2020. 15:47 8

Lekare iz Niša kažnjavaju zbog "odavanja informacija"

Zbog "nadolazećeg drugog vrhunca epidemije virusa SARS-CoV-2" i "preteće masovne hospitalizacije obolelih od Covid-19" od danas će za rad u sva tri kovid objekta u Kliničkom centru Niš - klinikama za infektivne bolesti, plućne bolesti i rehabilitaciju, biti "na raspolaganju" 334 medicinske sestre i medicinska i zdravstvena tehničara, koje će dati svih 27 klinika, zavoda i centara KC. Svako odstupanje od rada u interesu KC "biće momentalno sankcionisano", kao i svaka informacija na društvenim mrežama koja narušava ugled KC Niš, navodi se između ostalog u uputstvu o reorganizaciji angažovanja ovih zdravstvenih radnika u niškom KC.

U uputstvu, donetom 29. juna, u koje je list Danas imao uvid, navodi se i da se u toku ovog meseca "prekidaju sva odsustva sa radnog mesta" medicinskih sestara, tehničara i pomoćnih radnika, da će se njihova bolovanja "proveravati", a da će "odavanje informacija u vezi organizacije kovid objekata u KC Niš i stanja pacijenata" biti disciplinski procesuirano.

Prema navodima u uputstvu, od 334 medicinskih sestara i medicinskih i zdravstvenih tehničara na rad u kovid objekte KC biće u istom trenutku "usmerena" jedna trećina, ali će "dinamiku njihovog pozivanja diktirati povećanje pacijenata u kovid objektima".

- U slučaju potrebe, za rad u kovid objektima biće angažovane sve medicinske sestre, tehničari i zdravstveni tehničari Kliničkog centra Niš - upozorava se i dodaje da će ovi zdravstveni radnici "nakon povratka u ne-kovid zonu morati da budu testirani na virus SARS-CoV-2".

U uputstvu se naglašava: "Ne širite neproverene informacije", uz obaveštenje ovoj kategoriji zaposlenih da odavanje informacija u vezi organizacije kovid objekata i stanja pacijenata "podleže disciplinskom postupku", jer "narušava profesionalnu tajnu kojom se obavezujemo".

- Strogo je zabranjeno objavljivanje fotografija u radnoj uniformi iz radnih prostorija kao i spoljašnjeg opsega KC Niš. Glavne medicinske sestre i tehničari u organizacionim jedinicama u obavezi su upozoriti medicinske sestre i tehničare kojima rukovode, i sankcionisati navedeno ponašanje. Takođe, svaka informacija na društvenim mrežama koja narušava ugled KC Niš, a nije istinita ili nije prethodno prijavljena službeno neposrednim rukovodiocima, biće disciplinski procesuirana - navodi se u uputstvu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati