Korona

[ Izvor: Beta ]

28. 06. 2020. 10:51 1

Karantin za 300 gostiju iz noćnog kluba

U Švajcarskoj je 300 ljudi stavljeno u karantin nakon izbijanja zaraze koronavirusom u jednom noćnom klubu u Cirihu, saopštile su danas tamošnje vlasti.

Muškarac koji je pre nedelju dana bio u Flamingo klubu testiran je pozitivno na korona virus u četvrtak, a pet osoba koje su bile sa njim tada, u petak su takođe testirane pozitivno.


Preko liste gostiju koju je klub ustupio, vlasti su stupile u kontakt sa ostalim ljudima koji su bili prisutni i naredili im da ostanu u karantinu 10 dana kako bi pokušali da zaustave svako dalje širenje zaraze dok se svi ne testiraju.

Švajcarski zvaničnici kažu da ovaj incident pokazuje koliko je važno pridržavati se higijenskih i propisa socijalnog distanciranja jer se mere koje su vlade uvodile sada relaksiraju.  Oni su dodali da ako se ovakvi slučajevi budu događali u klubovima, moraće ponovo da ih zatvore.

Kao i mnogim evropskim zemljama, Švajcarska je uspela da suzbije zarazu i počne sa relaksacijom mera.

U poslednja 24 sata u toj zemlji je registrovano 69 novih slučajeva zaraze. Od početka epidemije ukupno je zaraženo 31.555 osoba, a umrlo je 1.681.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati