Korona

Direktno.rs

25. 06. 2020. 19:41 17

Lekari moraju u kovid bolnice ili dobijaju otkaz!

- Lekare i ostale medicinske radnike koji rade u određenim bolnicama, rukovodioci će bez problema moći da šalju u druge zdravstvene ustanove ili privremene kovid bolnice kojima treba dodatna pomoć. Ukoliko odbiju usmenu naredbu izdaje im se rešenje, a ukoliko se i u tom slučaju ogluše o naređenje, dobijaju otkaz - stoji u odluci Kriznog štaba za suzbijanje zarazne bolesti Covid-19, koju je potpisala predsednica Vlade Ana Brnabić.

- Zdravstveni radnici, saradnici i druga lica zaposlena u zdravstvenim ustanovama iz Plana mreže zdravstvenih ustanova, vojnim zdravstvenim ustanovama, državnim organima i pravnim licima osnovanim sredstvima u javnoj svojini za koje je posebnim zakonom predviđeno da obavljaju i poslove zdravstvenih delatnosti (javne zdravstvene ustanove), mogu biti upućeni na izvršavanje radne obaveze u bilo koju javnu zdravstvenu ustanovu ili u privremenu bolnicu, kojoj nedostaje potreban broj izvršilaca, na osnovu usmenog naloga svog rukovodioca, a u skladu sa planom popune zdravstvenih ustanova i drugim odlukama Kriznog štaba za suzbijanje zaraznih bolesti Covid-19 - navodi se u zaključku koji je doneo Krizni štab, a sa kojim se usaglasila Brnabić.

Dalje se navodi da će medicinsko osoblje prava iz radnog odnosa ostvarivati u ustanovi u kojoj su zaposleni, odnosno iz koje su upućeni na novo privremeno radno mesto, bez zaključivanja posebnih ugovora ili aneksa ugovora o radu.

Lekarima i zaposlenima u zdravstvenim ustanovama koji odbiju da postupe po usmenom nalogu o upućivanju na izvršenje obaveza u drugu ustanovu ili privremenu kovid bolnicu, rukovodilac izdaje rešenje o radnoj obavezi. Ukoliko i u tom slučaju odbiju, prestaje im radni odnos, navodi se u zaključku.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 17

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati