Korona

[ Izvor: Beta ]

17. 05. 2020. 22:58 0

Brazil prestigao Italiju i Španiju po broju zaraženih

Brazil je prestigao Španiju i Italiju i postao četvrta zemlja na svetu sa najvećim brojem potvrđenih slučajeva zaraze koronavirusom. U toj zemlji prijavljeno je 14.919 novih slučajeva u protekla 24 sata, što je ukupno 233.142.

Samo SAD, Rusija i Velika Britanija imaju veći broj, prenosi BBC. Po broju smrtnih slučajeva, ova zemlja je peta na svetu, a u protekla 24 sata umrlo je 816 osoba, ukupno 15.633.

Stručnjaci upozoravaju da je pravi broj mnogo veći zbog nedostatka testova.

- Brazil testira samo ljude koji završe u bolnici. Teško je znati pravu situaciju samo sa tim podacima. Nemamo pravu politiku za upravljanje krizom izazvanom širenjem zaraze - rekao je Domingo Alves sa Medicinskog fakulteta Univerziteta u Sao Paulu.

Alves je jedan od autora studije u kojoj se procenjuje da je stvarni broj infekcija 15 puta veći od zvaničnog broja. Brazilski krajnje desni predsednik Žair Bolsonaro oštro je kritikovan i kod kuće i u inostranstvu zbog postupanja u pandemiji.

On i dalje odbija da uvede mere koje bi sprečile širenje zaraze, navodeći da je virus "mali grip" te da je njegovo širenje neizbežno. Ograničenje kretanja, naveo je ranije, štetilo bi ekonomiji i da bi raširilo nezaposlenost i glad u Brazilu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati