Korona

[ Izvor: BBC ]

05. 05. 2020. 20:28 0

"U Francuskoj prvi slučaj korone bio u decembru"

Pacijent kojem je dijagnostikovana upala pluća u blizini Pariza, 27. decembra, u stvari je imao korona virus, rekao je njegov lekar.

Doktor Iv Koen rekao je francuskim medijima da je bris uzet za vreme lečenja pacijenta, nedavno ponovo ispitivan i bio je pozitivan na kovid-19, prenosi Bi-Bi-Si.

Pacijent, 50-godišnji muškarac koji se od tada potpuno oporavio, rekao je da nema pojma kako se zarazio virusom jer nije bio ni u jednom zaraženom području. 

Ova vest znači da je virus možda stigao u Francusku skoro mesec dana ranije nego što se mislilo.

Prema dosadašnjim informacijamaprva tri slučaja korona virusa u zemlji potvrdjena su 24. januara.

Od toga su dva zaražena prethodno bila u Vuhanu u Kini, gde je epidemija prvi put otkrivena, a treći je bio član uže porodice.

Doktor Koen, koji je šef reanimacije u francuskoj bolnici rekao je da je sa kolegama ponovo testirao briseve ranijih pacijenata koji su imali drugu dijagnozu, kako bi pokušali da pronadju tragove korona virusa.

"Od 14 pacijenata, jedan je pozitivno testiran. Još dva puta smo ga testirali da se uverimo da nema greške. I dva puta je bio pozitivan," rekao je Koen.

On je naveo da je alarmirao Nacionalnu zdravstvenu agenciju (ARS) i da poziva druge virologe da ponovo testiraju briseve u svojim bolnicama na kovid-19.

Kompletan izveštaj treba da bude objavljen kasnije ove nedelje, a objaviće ga Medjunarodni časopis za antimikrobne agense, dodao je.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati