Korona

[ Izvor: Beta ]

27. 04. 2020. 14:30 2

Zaraženo devetoro medicinara na VMA, troje ozdravilo

Načelnik Vojnomedicinske akademije (VMA) u Beogradu pukovnik Miroslav Vukosavljević izjavio je da je do danas devet lekara i medicinskih tehničara iz te ustanove bilo inficirano koronavirusom a da su dva lekara i jedan tehničar u međuvremenu ozdravili.

Navodeći da su svi imali lakše simptome bolesti, Vukosavljević je najavio da će VMA uskoro nabaviti i PCR testove, čime će kako je rekao, biti kompletno opremljena za dijagnostiku svih stanja i diferencijalnu dijagnozu između "kovid i nekovid pacijenata".

- Među prvima smo napravili prijemno-trijažno odeljenje ispred Vojnomedicinske akademije, koje je jedinstveno po tome što ima i hirurški i stacionarno-dijagnostički deo, kao i sam trijažni centar sa dijagnostikom brzih testova - naveo je Vukosavljević a prenelo Ministarstvo odbrane.

Resorni ministar Aleksandar Vulin naveo je da je na VMA, otkad je ta ustanova preuzela lečenje "nekovid" pacijenata, obavljena trijaža više od 11.000 pacijenata a da je oko 6.000 primljeno na dalje lečenje.

- U ovom trenutku na stacionaru leži više od 500 pacijenata. Svakog dana ovde se u tri smene izvrše dijalize za više od 200 pacijenata. Više od 300 hitnih operacija je urađeno na VMA - naveo je Vulin.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati