Korona

Direktno.rs

27. 04. 2020. 11:35 0

Istraživanje: Kraj koronavirusa u Srbiji 23. juna

Vanredne mere u većini država počinju polako da popuštaju, a vlasti se nadaju da je kraj pandemije koronavirusa pri kraju. Dok jedni prognoziraju da bi drugi talas trebalo da se desi na jesen, drugi 'pak smatraju da će virus skroz da oslabi na leto.

Univerzitet za tehnologiju i dizajn u Singapuru (SUTD) sproveo je monitornih razvijanja Kovid-19 na osnovu čega su napravili istraživanje po kojem su prognozirali kada bi epidemija koronavirusa u određenim zemljama trebalo da se završi. Te su tako za svoju zemlju prognozirali da bi trebalo da se sa 97 posto sigurnosti završi 4. juna, dok su kraj pandemije u svetu procenili da bi trebalo da bude tek 8. decembra.

Oni su prognozirali da bi situacija u Srbiji sa 97 posto šansi trebalo da se smiri 11. maja, 99 posto 20. maja, a totalni kraj epidemije koronavirusa predvideli su za 23. jun.Iako smo do sada naišli na dosta pokazatelja da se ovaj virus neće tek tako olako predati, naša vlast tvrdoglavo ide glavom kroz zid najavljujući puštanje kafića i restorana u rad, kao i jučerašnje otvaranje teretana, frizerskih i kozmetičkih salona, ali ne i parkova, jer kako oni kažu, "rizik na otvorenom je veći zbog potrebe za komunikacijom i interakcijom".Epidemija u SAD i Indiji bi trebalo da se završi oko 21. maja (97%), u Turskoj oko 16. maja (97%), u UAE oko 11. maja (97%), u Saudijskoj Arabiji oko 21. maja (97%), u Italiji koja je do sada pretrpela ogromne gubitke i bila žarište ovog smrtonosnog virusa u Evropi, prognoziraju da bi u 97% slučaja epidemija trebalo da se smiri 7. maja.Prema podacima SUTD, epidemija Kovid-19 u Velikoj Britaniji bi trebalo da se okonča oko 15. maja (97%), u Nemačkoj oko 2. maja (97%), u Francuskoj oko 5. maja (97%), u Španiji oko 3. maja (97), u Kanadi oko 17. maja (97&), u Australiji oko 22. maja (100%), u Japanu oko 18. maja (97%), u Rusiji, gde je delovanje virusa na vrhu, tek oko 19. maja (97%), u Iranu takođe oko 19. maja (97%).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati