Korona

M. Živković

22. 04. 2020. 17:59 0

"Rezultate nam ne pokazuju, hoće da nas zatvore na poslu"

Ustanova za deçu i mlade u Sremčici, od utorka uveče nalazi se u karantinu, jer je prema rečima rukovodica ove ustanove, kod pet zaposlenih na testiranju utvrđeno je prisustvo koronavirusa, iako nikom od njih nisu pokazani rezultati, već im je usmeno rečeno da moraju da budu hospitalizovani, saznaje Direktno od zaposlenih u ovoj ustanovi. Takođe, jedan od radnika navodi da im je pre nekoliko dana stigla naredba da moraju da rade 15 dana dnevno bez odlaska kući.

- Izgleda da rezultate testiranja koje je 16. marta vršio Institut za javno zdravlje, zaposlenima niko nije ni pokazao ni predao, nego su "ad hoc" upućeni u kovid ambulante, na Sajam, i ko zna još gde. Neorganizovano i samostalno. Trenutno, prema informacijama koje imamo, dvoje navodno pozitivnih nalazi se na Sajmu, a troje njih su kod kuće u krugu porodice - navodi jedan od radnika ustanove u Sremčici koji nije želeo da otkriva identitet (ime i prezime poznato redakciji).

Zaposleni koji su testirani na Covid-19, kaže on, na brzinu su obavešteni i stavljeni u 15-dnevni karantin. Za takvo postupanje optužuje rukovodstvo ustanove.

- Sve ovo deluje jako čudno, i čini se da je v.d. direktora Marina Vidojević sprovela svoje zamisli u delo. Ukoliko se pokaže da je ovo samovolja rukovodilaca Ustanove, a preporuka ministarstva o dobrovoljnom karantinu u vanrednom stanju iskorišćena za ličnu promociju i podilaženje ministru, onda ovakvo ponašanje Marine Vidojević i ostalih odgovornih lica u ustanovi treba najoštrije sankcionisati - dodao je sagovornik.

Takođe je napomenuo da se neka pitanja moraju razjasniti.

- Da li je ovo stvarnost, teorija zavere ili samovolja v.d direktorke Marine Vidojević? Ako nije stvarnost, ko stoji iza svega? Ovo su pitanja i za Krizni štab - naveo je.

"Žele da nas zatvore na 15 dana"

Zaposleni u Ustanovi za decu i mlade u Sremčici tvrde da se na njih vrši pritisak da potpišu pristanak da u toj ustanovi rade po 15 dana bez odlaska kućama.

- Od ponedeljka 13. aprila v.d. direktorka Marina Vidojević, uz svesrdnu podršku svojih satelita vrši neviđen pritisak na zaposlene u ovoj ustanovi, koja je deo Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalna i boračka pitanja. Ona je navodno dobila neku vrstu preporuke od Ministarstva, u kojoj se kaže, da bi bilo uputno da se rad zaposlenih u ovoj ustanovi organizuje po principu da zaposleni rade u smenama od 15 dana, spavaju u istim krevetima, hrane se u Zavodu i sve ostalo kao da je u pitanju uvođenje karantina. Preporuke Ministarstva, nisu naređenje, niti nalog, a u obzir se ne uzimaju zdravlje, porodice i ostale životne aktivnosti kojima se radnici takođe bave - naveo je jedan od zaposlenih za Direktno.rs.

Napomenuo je da zaposleni u ovoj ustanovi takođe imaju svoje porodice, roditelje, decu... Neki od njih imaju i hronične bolesti od kojih se leče, a za odluke v.d. direktorke i njenih pomoćnika tvrdi da "ulaze u okvire staljinizma".

Povodom ovih informacija kontaktirali smo i v.d. direktorku Marinu Vidojević, ali do trenutka objavljivanja teksta, odgovore nismo dobili.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati