Korona

[ Izvor: Beta ]

09. 04. 2020. 18:34 1

Zabrana kretanja od 12 do 6 u Kosovskoj Mitrovici i Zvečanu

Gradonačelnik Severne Kosovske Mitrovice Goran Rakić saopštio je da je doneta odluka zabrane kretanja građana od 12 časova do šest časova ujutru, koja će trajati 14 dana.

Kako je odlučeno na sednici Kriznog štaba opštine Severna Mitrovica i Zvečan, ta odluka stupa na snagu sutra, a uvedena nakon što je prethodnih dana došlo do povećanja broja inficiranih korona virusom u tim opštinama.


Rakić je u izjavi koju je preneo portal KoSSev naveo da je odluka doneta u koordinaciji sa Institutom za javno zdravlje, epidemijskim službama i Ministarstvom zdravlja.

Od te mere izuzeta su sva lica angažovana u lancu snadbevanja građana, zdravstvene službe, institucije bezbednosti, osoblju opština kao i članovima Kriznog štaba sa potrebnim službama, kao i građani kojima je preko potrebna lekarska pomoć.


- Ko sumnja da ima simptome virusa korona, može da se javi nadležnim hitnim službama KBC - navodi se u saopštenju Štaba.

Dva nova slučaja zaraze korona virusom registrovana su u poslednja 24 sata u srpskim sredinama na Kosovu, u Leposaviću i Zubinom Potoku, čime je ukupan broj zaraženih porastao na 38.

U sredu je u Kraljevo na analizu poslato 29 uzoraka, a zaraženi korona virusom leče se na Infektivnom odeljenju i Studentskom centru u Kosovskoj Mitrovici i na klinikama u Nišu i Beogradu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati