Korona

Direktno.rs

09. 04. 2020. 18:50 15

POMEŠANI DATUMI Biće bolje za dve nedelje, ali od kada?

U Srbiji se ponavlja kao mantra da će biti bolje za dve, do tri godine, ali u doba koronavirusa, kada se vodi velika borba sa epidemijom, neozbiljno je građanima iznositi oprečne procene trajanja borbe. Mišljenja koja je sedmica najvažnija u borbi sa koronavirusom se očigledno potpuno razlikuju, a bez obzira na to, građani ne znaju ko govori istinu i koje su to dve nedelje najvažnije.

Naime, 21. marta, direktorka Instituta "Batut" Verica Jovanović pozvala je građane da poštuju mere Vlade u suzbijanju koronavirusa i naglasila da su dve nedelje koje slede ključne u toj borbi.

 

Šest dana kasnije, 27. marta, premijerka Ana Brnabić je rekla da se nalazimo u 22. danu borbe protiv virusa Covid-19, na sredini i da su pred nama ključne dve nedelje.

Samo dan kasnije, 28. marta, epidemiolog Predrag Kon je istakao da su naredne dve nedelje ključne za borbu protiv koronavirusa i da je potrebna maksimalna disciplina.

I taman kad bi neko pomislio da je bar jedna ključna nedelja prošla, ukoliko se pozove na izjavu Verice Jovanović, slede nove prognoze i procene. Tri dana nakon što je označio početak dve ključne nedelje, dr Predrag Kon je 31. marta, demantovao samog sebe, i izjavio da će naredne dve nedelje biti ključne.

Već 3. aprila, imunolog Srđa Janković izjavljuje da su naredne dve nedelje ključne i naglašava da će tada moći da se vidi koliko je uspon stvarno strm.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, dva dana kasnije, 5. aprila, poručio je da će sledeće dve do tri nedelje borbe sa epidemijom biti ključne i da će odrediti našu sudbinu. To je bilo 15 dana od najave direktorke Instituta "Batut" Verice Jovanović. A Vučićeva prognoza se od njene razlikuje čak mesec dana.

Opravdano se postavlja pitanje: Koji je konačni datum početka dve ključne nedelje? Na osnovu čega su vršene sve te prethodne procene, kada je odlagano? Kako je moguće da se mišljenja o ključnim danima borbe sa koronavirusom toliko razlikuju? Čije mišljenje je merodavno?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


U trendu

Zoran Živković [29.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati