Korona

[ Izvor: Novosti ]

05. 04. 2020. 10:06 1

U "Čair" smešteno 14 osoba, među njima i tri Kineza

Privremena bolnica u hali na “Čairu” u Nišu noćas je primila 14 pacijenata, od toga pet žena. Najmlađi pacijent ima 29 godina, a najstariji 63 godine. Među njima su i tri kineska državljanina koji žive i rade u Nišu

Prema rečima profesora dr Gorana Stanojevića, koordinatora privremene bolnice u Nišu, svi pacijenti imaju lakšu kliničku sliku i svi imaju pozitivan nalaz na virus korona.

- Ovi pacijenti smešteni su nakon što im je potvrđen virus prilikom testiranja u domu zdrava koje je počelo u petak. Oni su najverovatnije zaraženi nakon uvođenja vanrednog stanja, kada se građani nisu striktno pridržavali predviđenih mera. Kada sam ih pitao gde su se zarazili, priznali su da su imali kontakte na pijaci, sa komšijama i u drugim rizičnim susretima. Imamo jednog pacijenta koji je otpušten sa Infektivne klinike, jer mu se stanje popravilo, ali dok čeka drugi test koji treba da potvrdi da je negativan, biće u našoj privremenoj bolnici. Reč je o pacijentu sa Kosova - kaže profesor Stanojević.

Stanojević dodaje da je lično bio na prijemu svih tih pacijenata, da su prilično uplašeni, ali da im je objasnio da su u sigurnim rukama i da će imati pristojne uslove. On moli građane da izbegavaju sve kontakte jer je to jedini način da se virus zaustavi.

Privremena bolnica u hali “Čair” ima kapacitet od 256 kreveta.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati