Korona

M. R.

04. 04. 2020. 16:58 1

"MI NEMAMO SAJAM" Zaraženog tri puta vraćali kući!

Svekar mi je bolestan od 26. marta, dva puta su ga iz bolnice u Šapcu vratili kući sa rečima "nije ti ništa", a onda je treći put testiran na Kovid-19 i pozitivan je i opet vraćen kući. Najgore je što je sve vreme sa njim u kontaktu i svekrva, koja je bolesna od 24. marta, ali nju nisu testirali, jer, kako su mi rekli u Kriznom štabu u Šapcu, oni nemaju testove - rekla je za Direktno.rs zabrinuta Beograđanka (ime poznato redakciji).

- Juče sam saznala iz Kriznog štaba u Šapcu da im Beograd nije dostavio testove. Moj svekar je od 26. marta tri puta bio kod lekara, sva tri puta je vraćen kući. Prvi put su mu rekli da mu nije ništa, drugi put su mu pregledali pluća, rekli da je sve u redu i poslali ga kući. Kad je treći put otišao, jer je čovek bio pod temperaturom šest, sedam dana, testirali su ga, dali mu neke antibiotike i poslali kući, iako u kući živi šestočlana porodica, dvoje malo dece, od godinu i po i sedam godina - priča naša sagovornica. 

Kako kaže, pošto je njenom svekru noćas pozlilo, morala je da potraži vezu u Beogradu kako bi Hitna pomoć došla i pomogla u hospitalizaciji.

- Kad sam ih zvala, rekli su mi da moramo da zovemo izabranog lekara, a danas je subota i on se ne javlja. Moj svekar je juče testiran pozitivno, jutros je otežano disao, sad više nije pitanje da li sumnjamo ili ne sumnjamo na koronavirus, već se zna. Noćas mu je pozlilo, imao je bol u grudima. Juče sam takođe zvala Krizni štab u Šapcu, oni su mi rekli "Nismo mi Beograd, mi nemamo Sajam kao vi" - priča ona, i dodaje da su joj rekli da ne mora da znači da se od nekoga zarazio.

- Od dva slučaja potvrđena u Šapcu, jedan je moj svekar. Pitala sam ih je l' uopšte testiraju ljude, rekli su mi da ne mora da znači da se od nekoga zarazio. Ne razumem kako ne mora da znači, nego šta se desilo, pojeo je miša? Ne razumem. Čovek je 56. godište, bio je u kući, nije doputovao iz inostranstva, eventualno je bio do prodavnice...Danas smo saznali da testove nemaju i da ne testiraju. Sve lepo izgleda na televiziji, da nam se država organizovala, jeste u nekim delovima, ali unutrašnjost je zapostavljena. Moja svekrva je od 24. marta bolesna, ali nju neće niko da testira. Zašto u unutrašnjosti nema testova? Konkretno u Šapcu puno ljudi radi u Italiji i inostranstvu, doputovalo je puno ljudi, a oni kažu da sve drže pod kontrolom - kaže naša sagovornica i dodaje da je preko svojih veza,  prijatelja infektologa iz Beograda i Kriznog štaba iz Beograda morala da interveniše kako bi svekra hospitalizovali, i to danas, 10 dana otkako je bolestan.

- Tek danas je transportovan u Infektivnu kliniku u Šapcu, a bolestan je toliko dugo. Juče kad sam zvala Krizni štab, rekli su mi "pa sigurno je infektolog njemu rekao da se izoluje i da stavi masku". Nije. Sva tri puta su ga poslali kući i rekli mu da mu nije ništa - priča ona.  

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati