Korona

Direktno.rs

03. 04. 2020. 23:56 1

Kinezi pomažu svima, "brat Si" ima rodbine i u Crnoj Gori

U petak uveče je na aerodrom u Crnoj Gori stiglo 19 tona medicinske opreme iz Pekinga, što će reći da "brat Si", kako su "Informer" i predsednik Srbije Aleksandar Vučić krstili Si Đinpinga, ima još "rodbine" po svetu.

Iako su "Informer" i Vučić sve zasluge za robu iz Kine hteli da pripišu predsedniku Srbije, ipak ih demantuju podaci širom sveta. Kina negde donira, negde prodaje medicinsku opremu, sve u svemu - svima izlazi u susret. Češkoj, Italiji, Francuskoj, Španiji, Holandiji, Poljskoj, Iranu, Severnoj Makedoniji, pa sada i Crnoj Gori.

Kinezi su poslali Česima četiri puta više medicinske zalihe nego nama.

Kina je donirala Severnoj Makedoniji 200 respiratora, a Briselu je u pismu komesaru za upravljanje krizama Janezu Lenarčiču ponudila je EU 50.000 kompleta za testiranje, 200.000 maski N95 i dva miliona hirurških maski.

Kina je donirala Italiji oko dva miliona maski i oko 10.000 respiratora, kao i 20.000 zaštitnih odela, zajedno sa 50.000 testiranih kompleta.

U petak uveče na aerodrom u Crnoj Gori stigla je medicinska oprema, 19 tona iste, koju je kupila Vlada Crne Gore. Ambasador te zemlje u Kini Darko Pajović objavio je, kada je uzletio avion sa medicinskom opremom da je ovo veoma posebna noć u Pekingu.

Tako da... "Brat Si" je, kao što se to već zna "brat" svim zemljama koje su u problemu i bore se sa virusom Covid 19.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati