Korona

02. 04. 2020. 11:41 0

Obezbeđenje zatvora i osuđenik na bolničkoj nezi

Uprava za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde reagovala je povodom, kako su naveli, polutačnih i neproverenih informacija u vezi sa brojem zaraženih virusomkorona u Okružnom zatvoru u Leskovcu i navela da je kod jednog pripadnika Službe za obezbeđenje utvrđeno prisustvo virusa korona.

- Jedno osuđeno lice i još jedan pripadnik Službe za obezbeđenje se nalaze na bolničkoj nezi, zbog određenih zdravstvenih tegoba, ali kod njih nije utvrđeno prisustvo koronavirusa - navode u saopštenju iz te institucije.

Naveli su da se iz mera predostrožnosti u samoizolaciji u kućnim uslovima nalazi 19 zaposlenih za koje se pretpostavlja da su imali konktakt sa pomenutim obolelim komandirom.

- Uprava Zavoda je sa njima u svakodnevnom kontaktu i oni se dobro osećaju. Nekima od njih 4. aprila ističe karantin od 14 dana i većina njih nema nikakve simptome virusa korona. Međutim, bez obzira na istek karantina i njihovo dobro zdravstveno stanje, oni će se vratiti na posao tek pošto se testiraju na prisustvo ovog virusa - saopštila je ta uprava.

Oni su podsetili da se svim zaposlenima koji dolaze u smenu na ulasku u zavod meri bezkontaktknim toplomerom telesna temperatura i da se u slučaju povišene temperature oni odmah vraćaju kući uz obavezu da se jave lekaru.

- Takođe, zavodi imaju potrebna dezinfekciona sredstva, zaštitne maske za lica, rukavice, a dezinfekcija svih prostorija se obavlja više puta u toku dana. Zavodima se redovno dostavljaju zaštitne maske koje osuđena lica proizvode u četiri zatvora (KPZ u Sremskoj Mitrovici, KPZ u Nišu, KPZ u Požarevcu - Zabela i KPZ za žene u Požarevcu). Dnevno se proizvede oko 6.000 zaštitnih maski - navedeno je u saopštenju.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati