Korona

31. 03. 2020. 14:44 6

Još sedam preminulih i 115 novozaraženih, ukupno 900

Broj zaraženih koronavirusom u Srbiji do utorka, 31. marta povećao se za 115, pa je ukupno 900 osoba pozitivno na Covid-19. Danas je bio najgori dan za Srbiju, pošto je zabeleženo novih sedam smrtnih slučajeva i ukupan broj žrtava je 23.

Od poslednjeg izveštaja do 15 časova testirani su uzorci 477 osobe od kojih je 115 pozitivno i 362 negativno na novi korona virus.

Do 15 časova, 31. marta 2020.godine, u nacionalnoj referentnoj laboratoriji Instituta Torlak testirano je ukupno 3.561 osoba koje su ispunjavale kriterijume definicije slučaja.

Da podsetimo, do sada je, nažalost, život u borbi sa koronavirusom izgubilo 23 osobe, budući da je u poslednja 24 sata preminulo njih sedmoro.

- Braćo i sestre, iza nas je ubedljivo najgori dan. Jer, izgubili smo još sedam života, a to je posledica nepridržavanja donetih mera. Jer, ljudi se i dalje sastaju napolju, i dalje se druže, što je kao rezultat donelo najgori dan u našoj zemlji od početka epidemije koronavirusa. Olako smo shvatili opasnost, a ako nastavimo ovako, čeka nas scenario Italije i Španije - rekao je direktor Infektivne klinike Goran Stevanović.

Nakon što je saopštio poražavajuće podatke, Stevanović je prekinuo konferenciju za novinare, jer, kako je rekao, ide da pomogne svojim kolegama u borbi protiv koronavirusa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati