Korona

[ Izvor: Danas ]

28. 03. 2020. 13:13 3

"Sajam je jeziv, neki zbog toga neće ići lekaru"

Potpredsednik Narodne stranke Siniša Kovačević izjavio je danas da "kreveti na Sajmu deluju jezivo i da je vlast uspela da uplaši i upozori", ali je uspela, kako je rekao, i da neke ljude koji će osetiti znake zaraze koronavirusom odvrati od obraćanja lekarima za pomoć, jer bi mogli da budu smešteni na Sajam.

- Nije mi jasno gde će ti nesrećnici koje će slagati tamo mokriti, prati ruke, zube, kako će se presvlačiti i dozivati sestre. Svakako su uspeli da, ukoliko neko i primeti kod sebe znake korone, neće tražiti lekarsku pomoć. Ali, moguće je da ja nisam u pravu. Imam problem sa svim što radi ministar vojske Aleksandar Vulin - rekao je Kovačević u intervjuu listu "Danas".

Upitan o tvrdnji predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je pogrešio kada je dozvolio građanima Srbije da se vrate iz inostranstva, Kovačević je odgovorio da predsednik "previše govori iz prvog lica jednine".

- Ko je on da stane na prag Srbije i odlučuje ko može a ko ne u otadžbinu? Svako ko ima srpski pasoš ima i pravo pod srpsko nebo - rekao je Kovačević.

- To što su se oni, kada je trebalo da se spremaju, dovedu lekare na granične prelaze, obezbede dovoljan broj testova, ogranizovan transfer do mesta boravka, nadgledanje samoizolovanih i izolovanih, sprdali i za*ebavali, keserili se kao pijanac na roštilj kad je virus proglašavan manje opasnim od upale prostate, kad su podrigivali i pravili viceve na račun nečega što danas proglašavaju opasnošću biblijskih razmera, njihova je greška zbog koje će gazda poslati po račun - istakao je Kovačević.

Na pitanje da se u komentarima u javnosti smatra da je dobro što je zavladao strah kod penzionera jer bi bila puna groblja da nije tako, Kovačević je odgovorio da je "dirljiva Vučićeva briga za vlastito biračko telo".

Kovačević je istakao da je u ovom trenutku "osnovni zadatak svakog građanina" da preživi i sačuva sebe i svoje.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati