Korona

[ Izvor: Beta ]

21. 03. 2020. 17:28 0

U Vranju zaražen lekar, zatvoreno Odeljenje ginekologije

U Vranju je još troje građana zaraženo koronavirusom, a među njima i jedan lekar Zdravstvenog centra, pa je odlučeno da se na dva dana zatvori Odeljenje ginekologije Opšte bolnice kako bi traj prostor bio očišćen i kompletno dezinfikovan.

Nakon 48 sati Odeljenje ginekologije će ponovo biti spremno za svakodnevni rad. Svi ginekološki pregledi biće prebačeni u dispanzer Doma zdravlja, a porođaji u Zdravstveni centar Surdulica, saopštio je Krizni štab za suzbijanje i sprečavanje širenja koronairusa.

Prema poslednjim podacima, od ukupno sedam testiranih uzoraka, tri su bila pozitivna na virus COVID 19, a ti pacijenta su u stabilnom stanju. Druga dva pacijenta imaju kliničku simptomatologiju, a jedan se nalazi na Infektivnom odeljenju vranjske bolnice i biće upućen u Niš.

 

Drugi je u kućnoj izolaciji, razvija kliničku sliku bolesti i biće takođe upućen u KC Niš, izjavio je gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković posle sednice Kriznog štaba.

On je dodao da je doneta odluka da se za pacijente sa hroničnim ili uobičajenim pulmološkim problemima, bez visoke temperature i sličnim simptomima, obezbedi prijem u okviru primarne zdravstvene zaštite, u ovom slučaju to će biti ATD dispanzer.

Do sada su u Vranju registrovane četiri osobe zaražene virusom COVID 19.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati