Korona

[ Izvor: Telegraf.rs ]

19. 03. 2020. 11:27 0

Sudija prvi oboleli Vranjanac: Koronu doneo iz Češke

Muškarac, star 63 godine, kod kog je u Vranju potvrđen prvi slučaj koronavirusa, sudija je Osnovnog suda u ovom gradu. On je početkom marta boravio u Češkoj, te se pretpostavlja da je tokom puta "pokupio" virus.

Sredu popodne u Vranju je obeležila panika, nakon saznanja da je posle 16 časova, sudija sanitetom prebačen u niški Klinički centar na dalje lečenje, piše Telegraf.rs.

Građani su bili u neverici, s obzirom na to da je po povratku iz Češke, sudija sve vreme obavljao redovno svoj posao, iako je, priča se, imao povišenu temperaturu.

Informacije o stanju ovog pacijenta potvrdio je Slobodan Milenković, gradonačelnik Vranja, a ujedno i lekar.

- Pacijent je u stabilnom stanju, sa blago povišenom temperaturom, oseća se dobro. Nadležne institucije u gradu preduzele su sve potrebne mere u ovakvim slučajevima, kako bi se stanovništvo zaštitilo i sprečilo dalje širenje zaraze - kaže Milenković.

Nakon potvrde da je registrovan prvi slučaj koronavirusa, zasedao je Krizni štab za suzbijanje i sprečavanje širenja virusa na teritoriji grada Vranja, kojim je predsedavao upravo gradonačelnik Milenković.

- Bilo je reči o epidemiološkoj situaciji, koja se potvrđivanjem jednog slučaja zaraze bitno menja.

Već je obavljena opsežna epidemiološka anketa, analiziraju se svi kontakti koje je zaraženi imao, tako da su svi u kućnoj izolaciji, kao i porodica zaražene osobe. Takođe, izvršena je dezinfekcija Osnovnog suda u Vranju, gde je osoba radila, a sud će do daljeg biti zatvoren. Zaposleni u ovoj instituciji su u kućnoj izolaciji na 28 dana.

Kako su potvrdili stručnjaci Zavoda za javno zdravlje u Vranju, reč je o muškoj osobi 1957. godište, koja je od 5. do 11. marta boravila u Češkoj. Nakon što su se pojavili prvi klinički simptomi i potvrđeno prisustvo virusa osoba je hospitalizovana, transportovana je na Infektivnu kliniku, Kliničkog centra u Nišu.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati