Korona

Direktno.rs [ Izvor: dutchnews ]

15. 03. 2020. 11:53 3

Holanđani na korak od leka protiv korone?

Naučni istraživači sa Univerziteta Utreht razvili su ljudska antitela koja, kako oni kažu, "omogućavaju potencijalnu prevenciju i lečenje COVID-19".

- Rano je spekulisati o njihovom uticaju na ljude - rekao je lider ovog istraživanja Berend Jan Boš.Istraživači pokušavaju da pronađu odgovarajuće farmaceutske kompanije koje mogu da proizvodu velike količine antitela u obliku leka.

- Pre nego što ih plasiramo na tržište, antitela moraju proći kroz opsežnu fazu razvoja i moraju se testirati na toksikološka svojstva - rekao je profesor Frank Grosveld za Erazmus magazin.

"Proces je u toku. Pored razvoja leka, antitela želimo da koristimo i za postavljanje dijagnostičkog testa, koji svako može da uradi kod kuće, kako bi ljudi lakše proverili da li su zaraženi ili ne", kazao je on.Grosveld je rekao da bi ovaj lek mogao da zaustavi infekciju i da da pacijentu određen period oporavka.

- Naravno, prevencija je bolja od leka. Pravo rešenje je vakcina, drugi rade na tome. Međutim, razvoj vakcine može da traje do dve godine. Naš lek će, ako sve ispadne kako treba, brže stići. Problem je samo u tome što je proizvodnja skuplja - zaključio je profesor.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati