Korona

Predrag Đukanović

10. 03. 2020. 11:58 22

NIJE SMEŠNO Vučiću, doktori, šta sad kažete!

I dok su se u celom svetu države pripremale za strašne udare epidemije koronavirusa, srpska vlast, kakva je, želela je da prikaže superiornost u odnosu na svetske sile, pa je na račun novonastale bolesti zbijala šale, izlazila pred novinare i šegačila se... Javnost se zgražavala nad takvim ponašanjem zvaničnika (koje je donekle sama izabrala), a situacija se pogoršavala... I više ništa nije smešno!

Ko je gledao seriju "Černobilj", setiće se kako su vlasti SSSR-a u momentu najveće nuklearne katastrofe u istoriji, odbijale da pred javnošću priznaju nesposobnost da se izbore sa situacijom i želele da do kraja ostanu superiorne u očima naroda. Lažirali su informacije, nonšalantno se ponašali, pa otuda i sada čuvena rečenica u javnosti "nije super, nije ni katastrofa", u momentu nastanka katastrofe.


Italija zabarikidirala celu državu, predsednik Francuske Emanuel Makron u javnost izašao i rekao da će se ta država teško izboriti sa Covid-19 virusom, Kinezi uveli drastične mere pregleda svakog stanovnika, svake zgrade, Njujork proglasio vanredno stanje, a u Srbiji... Predsednik poručuje "perite ruke sapunom" i udrite po alkoholu.

- Gde alkohol postavite, tu koronavirus ne raste. Ja sam sad sebi našao dodatni razlog da popijem po jednu čašicu dnevno - rekao je Vučić na konferenciji za medije 26. februara.

Sve je izgledalo kao da su pre izlaska na pomenutu konferenciju, svi prisutni popili mnogo više od po jedne čašice. Prvo pitanje koje je u javnosti probudilo sumnju je - zbog čega krizni štab zasedao 26. februara, ako tada nije bilo koronavirusa u Srbiji. Drugo pitanje, zbog čega Aleksandar Vučić, u potpunosti nestručan za medicinu, komentariše šta je dobro, šta ne, koga je briga za njegovo laičko mišljenje i šta je time postigao?  

Još veća katastrofa bilo je ponašanje pulmologa Branimira Nestorovića, koji je zbijao šale na račun virusa Covid-19. Govorio je "kako nema mesta panici", kako je ovo "najsmešniji virus u istoriji", kako mahom pogađa muškarce, dok žene za to vreme "slobodno mogu u šoping u Milano"...

Vlada Srbije je danas uvela mere zabrana ulaska stranih državljana koji dolaze iz Italije.

- Uvodi se privremena zabrana ulaska u Srbiju za strane državljane koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom koronavirusom. To se odnosi na osobe koje su boravile u Italiji, pojedinim provincijama Kine, Južne Koreje, Irana i delovima Švajcarske. 

Sada je opravdano upitati doktora Nestorovića - šta je to, čoveče, za ime Boga, bilo smešno? U kakvu ste Vi Italiju i Milano slali u šoping građane Srbije? Da li mislite da posle toga imate trunku kredibiliteta da bilo šta kažete i komentarišete?

Lekari u Srbiji su u panici, u narodu je prisutna doza straha, vlast glumi superiornost. Da li je bitno skupiti političke poene i u novonastaloj situaciji? Da li je politika na prvom mestu i sada? Da li možete da ostavite sujetu, glasove, izbore i sve druge stvari kojima ste opsednuti sa strane, i da počnete ozbiljno i temeljno da se bavite novonastalim problemom i da izađete pred građane, priznate da ste pogrešili i onda, najzad, uradite nešto normalno?

I, da, nije smešno!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 22

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati