Kolumne

Marko Marjanović

05. 10. 2021. 10:38 0

Srbija, zemlja mogućnosti

Priznajem da nisam bio svestan koliko naša zemlja pruža mogućnosti da se dobro zaradi. Naravno, samo onima koji žele vredno da rade. Po zakonu, pošteno sa svojih deset prstiju.

Ideja da postanemo prvi u svetu u uzgajanju marihuane je jednostavno genijalna. Omogućava malim privatnicima da vrednim radom u prirodi obezbede sebi pristojnu platu.

Tona, ili 4, 5 tone marihuane, nije važno. Potrebna je samo dobra volja. U najgorem slučaju posao možete nadgledati uz nanogicu.

Ali da napomenem, TONA MOŽE, GRAM NIKAKO!

Pa neće valjda sitni dileri da uzimaju kajmak od posla u koji je neko uložio toliko truda.

I u pravu je Ministar Vulin: Za jedan džoint, odmah 6 meseci zatvora.

U duhu slogana vladajuće stranke „Za našu decu“, pozdravljam ovu odluku ovog ministra sa najneobičnijim uniformama.

I normalno. Skromni poljoprivrednik Predrag Koluvija je na imanju napravio plantažu marihuane najveću u Evropi.

U stvari, samo nas je učinio ponosnim da i u tom biznisu postanemo lideri u regionu, a i šire.

Nije blesav da zasadi biljku u saksiji ili smota „džoint“ pa da zaglavi zatvor.

Koliko smo mogli ćuti od njegovog advokata, Đukanovića, u pitanju je veliki vernik i patriota. Nepravedno zadržan toliko dugo u pritvoru.

Mogućnosti za dobru zaradu ne skrivaju se samo ovde. Kako su već dugo vremena novinari redakcije KRIK istraživali i pisali, ministar Siniša Mali je vlasnik 24 stana u Bugarskoj.

- Ukoliko utvrdite da sam vlasnik bilo kojeg od ovih stanova, svi su vaši. Dobićete ključ istog trenutka - rekao je novinarima KRIK-a Siniša Mali na vanrednoj konferenciji koju je organizovao upravo zbog ovog istraživanja.

Elem, moram čestitati ekipi „Krik“a na ovoj nagradi. Na neočekivanom dobitku. Nadam se da ćemo imati priliku da gledamo primopredaju stanova na javnom servisu svih građana. Ko zna, možda me i pozovu na neko meze ili piće da proslavimo useljenje.

Kupovinu stanova Mali je sproveo tokom 2012. i 2013. godine, u vreme kada je bio ekonomski i finansijski savetnik tadašnjeg prvog potpredsednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića. Na toj funkciji Mali je bio zadužen za pregovore s Ujedinjenim Arapskim Emiratima oko ulaganja u kapitalne projekte - privatizaciju nacionalne avio-kompanije „JAT“ i izgradnju „Beograda na vodi“.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić godinama brani svog bliskog saradnika od sumnji da je umešan u korupciju, takođe tvrdeći da je KRIK slagao. 

- Imam apsolutno poverenje u ministra Sinišu Malog - rekao je Vučić ranije ove godine. „Podsetiću na sve laži o njemu, o 24 stana u Bugarskoj, političari koji su tu kampanju vodili su lagali, mediji su lagali.“

Sada, šest godina kasnije, u međunarodnom projektu „Pandorini papiri“ koji predvodi Međunarodni konzorcijum istraživačkih novinara (ICIJ), pojavila su se dokumenta procurila iz agencije za osnivanje ofšor firmi „Trident Trust“, čiji je Mali bio klijent, a koja su dokaz da je Mali definitivno bio vlasnik dve ofšor kompanije i apartmana u Bugarskoj.

Bitno je samo da imate ideju, neki sitni kapital i mogućnosti za dobru zaradu se prosto same nameću.

Ukoliko imate vikendicu u selu, pravi trenutak je da napravite farmu za uzgoj svinja. Po rečima ministra poljoprivrede Nedimovića, tu vas čeka više nego primamljiva zarada.

E sad, ukoliko živite u stanu, odvojite jednu sobu za svinju i prasence. Vrlo brzo ćete shvatiti da su to najbolje iskorišćeni kvadrati vašeg stana.

Moj predlog je samo da ti prostoriju zvučno izolujete zbog komšija.

Onda zasučete rukave, pa na jednu gomilu, papci, na drugu uši, a na treću repići.

Posle svega ovoga, tražim partnera za biznis.

Da kupimo 24 stana, dve farme, seme trave ćemo pozajmiti od Marka Vidojkovića, prase i krme obezbeđujem ja.

Vi ulažete farmu i stanove.

Za kontakt, pronađite me u oglasima. Šifra: Tetka iz Kanade

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati