Kolumne

[ Izvor: Peščanik ]

09. 08. 2020. 15:37 10

Ljubodrag Stojadinović: Premijerkin ekspoze (nacrt)

Evo, ja sam očekivala, mada sam se malo pribojavala. Oko toga, mislim, hoće li on, htela sam da kažem da me stavi na vrh. Na vrh same vlade, to sam, je li, ako me razumete htela da kažem. Ja znam, a to sam rekla više puta, kad sam govorila o raznim stvarima, a moram da govorim o svemu da sam spremna da ostanem, ali i da odem, na sve sam spremna samo da budem tu negde gde je on, bilo mi je svejedno hoću li ili neću, mada volim da hoću i evo me. I da nisam, hoću da kažem, ovaj ako me razumete šta hoću da kažem, i da nisam mandatar, da ne kažem stari jer još sam mlada, bila bih tu negde, on me je stvorio.

Izvini Zorana, znam da pucaš od muke, ali evo ti ga na! Šurovala si sa raznima, putevi koje si kao pravila pucali su kao grisini. Ne zna se da li si gora ti ili Drobnjak, ali dobro... Ne želim da ovde iznosim sve što znam, ono što nas razjedinjuje i čini ranjivim, ali nije ti pomoglo frakanje i malterisanje, svi znamo kakva si kad skineš kreč, to ti kod njega pomoći neće, htela sam da kažem, ovaj... moramo biti jedinstveni, a ti se smiri i ne potkopavaj, znaš!

Ovo je moj ekspoze o programu vlade, nije moj dug kao njegov kad je ono govorio tri sata, moj će da bude kraći i sažet, jer vremena se nema.

Ja sam mu dala da vidi ovo, da pročita i ukaže mi na greške, nauči me kao uvek što me je učio i izvede me na pravi put ako imam, mislim neke zablude ovaj, mada ih nemam, ali neka vidi, kako sam zamislila razvoj. Bez razvoja nama razvoja nema, moramo ponovo da budemo lideri u regionu, po svemu, pa i po broju mrtvih. Da ih imamo najmanje i da pobedimo epidemiju još nekoliko puta, kao što smo to učinili nekoliko puta, kad god nam je, je li, hoću da kažem ovde otvoreno to bilo potrebno, i to naš naprednjački narod treba da zna.

Šef mi je rekao, dobro je Ana samo guraj, guram ja ali ne umem tako dobro kao on, kaže naš program je napredak Srbije da se držimo makar kao i do sada, ispred Nemačke, kaže Angela mu zavidi na uspesima, on će otići tamo uskoro da Nemcima objasni kako smo, ih, izvinite na izrazu prepičkali pa se sad češu, da, da, poslanici opozicije, češu se…

Ah, da. Ovde nema opozicije! Mislim, a to misli i šef da opozicija ne postoji zato što nije potrebna, njemu je Lukašenko rekao da je on imao dvojicu opozicionara pa ih se otresao. Ha ha ha, molim poslanike da se smeju svi kao jedan, baš je funny naš Lukaš, tako ga šef zove, pa i ja. Ali mi nemamo nijednog osim našeg Šapića, pretekli smo i Belorusiju. Tako je i kod šefovog brata Si Đinpinga, ista ih majka rodila, sudbina ih hoću da kažem razdvojila, bila je okrutna ta sudbina, pa su se, htela sam da kažem kasno sreli. Jeste li videli, on više liči na Andreja nego na šefa, ali šefu pada u poluzagrljaj a uskoro se očekuje i prvi polupoljubac. Niko sa Sijem nije tako intiman, htela sam da naglasim, kad krenu poljupci, jel’te sve je moguće, ha! I tamo nema opozicije, kakva crna opozicija kod brata, a mog pobratima Sija. A on će da upozna šefa sa svojim posinkom Kimom. Kim je oduševljen našim šefom, ugleda se na njega, uči.

Mi moramo da jačamo mala i srednja preduzeća, šef kaže da ništa nismo imali, a onda je došla opozicija koja tada nije bila opozicija koja je sve opljačkala. Bata Andrej to najbolje zna, muči se i danas u svojoj firmi, mi se borimo protiv mafije, šef je ne znajući lično naredio da se pokosi Andrejeva trava u Jovanjici.

Protiv šefa, opozicija koja je slaba, ali ima pomoć iz inostranstva, mada je inostranstvo na strani šefa, čini sve da mu ugrozi siromašnu porodicu, tata Anđelko jedva sastavlja kraj s krajem. Šef je preživeo više atentata od Kastra, to je bio onaj bradati Kubanac koji bi nam bio veliki prijatelj da nije iznenada umro, ne sećam se tačno kad beše.

Investicije dolaze sa svih strana, i dalje ćemo pozajmljivati pare da punimo budžet, kako bismo zaustavili laži da mi plaćamo investitorima da dođu. Oni, u stvari prvo dođu pa im plaćamo, ali to su sve laži nepostojećeg izdajničkog Đilasa koji želi da nas sruši.

Ulagaćemo u policiju i Mileta Dodika, njegove trupe su spasle šefa, ajde da budem malo i duhovita, kao guske Rim, dupliraćemo snage za slučaj pokušaja nasilnog rušenja našeg voljenog šefa, aplauz molim, on gleda ovaj prenos, neka vide njegovi malobrojni protivnici da ne mogu da nasrću na njega kako se kome, ovaj da oprostite digne. Joj, kakav lascivni lapsus, bože me oprosti, mada ni sama ne znam šta znači lascivni, ali pitaću šefa kakav mi je bio, ovaj ekspoze, i šta je to lascivni. Oh, gospode bože, da kažem.

Moramo i to što pre da širimo međusobnu kulturu dijaloga preko naših medija, i isključivo među nama. Predlažem Rističevića, Đuku, Vučićevića, i našu novinarsku zvezdu u narastanju Sarapu, uz palicu maestra Tasovca za radove na uništavanju ostataka opozicije i drugačijeg mišljenja, koje šefa najviše vadi iz kože, da prostite.

Završavam ovaj ekspoze koji je, videli ste, ako ste shvatili, razvojni program razvoja u svim delovima i segmentima naše napredne države. Iako nas Fridom haus, Tanja Fajon, Evropski parlament, francuska štampa i još neki minorni faktori proglašavaju zemljom bez demokratije. Ovde osim demokratije ničega i nema, to je moja ključna mudrost za danas, i molim vas da je utuvite.

Uzgred, moram da vam otkrijem nešto lično za kraj. Videli ste da šef i ja ličimo, što narod kaže kao jaje jajetu. Saznali smo oboje da mi je on davno izgubljeni brat. Velika familija: Si, Andrej, Kim, Aleksandar, ja. Skoro ni po čemu se Alek i ja ne razlikujemo.

Doduše naše žene se šale, tvrdeći da je on nešto manje muževan od mene.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Zavrteće vam se u glavi!

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati