Kolumne

Velimir Perović

14. 06. 2020. 07:51 3

LIČNI STAV Velimir Perović: Njihova poslednja pobeda

Sledeće nedelje koalicija SNS-SPS plus nekoliko njihovih patuljastih satelita započeće treći ciklus vladanja Srbijom. Izbori, koje veći deo relevantne opozicije bojkotuje, neće doneti nikakve promene, u Skupštini Srbije će ostati isti poslanici na čelu sa dr Aleksandrom Martinovićem i Marijanom Rističevićem, u vladi će i dalje biti ministri za koje postoje dokazi da su učestvovali u koruptivnim poslovima, a na čelu velikih javnih preduzeća i dalje će ostati isti v.d. direktori poput Milorada Grčića (EPS), Zorana Babića (Koridori), Mire Petrović (Pošta)...

RTS će nastaviti da obmanjuje javnost, Zagorka Dolovac će biti u još većoj ilegali, a razni belosvetski probisveti će dobijati desetine hiljada evra po radnom mestu. Hibridni režim će pokušati da pojača svoju tiraniju nad narodom, a Srbija će se vrlo brzo naći i u svetskom, a ne samo evropskom, vrhu korumpiranih zemalja. Javni dug će se povećati na preko 30 milijardi evra (trenutno je oko 26 milijardi), produktivnost će drastično opadati, a broj ljudi koji će živeti na granici ili ispod granice siromaštva će preći dva miliona.   

Nije teško predvideti šta će se dešavati i kada je u pitanju Kosovo i Metohija... Potpisivanjem Briselskog sporazuma dobili su dva mandata, a sad su dobili još jedan da bi okončali započeto. Uz pomoć svojih savetnika Blera i Šredera dozvoljeno im je da od Srbije naprave privatnu prćiju, zauzvrat, rečeno im je "samo zaboravite na Kosovo". Nije problem, evo za početak daćemo pozivni broj i carinu na granici, odgovorili su oni 2012. godine. 

Da li će koaliciji SNS-SPS pobeda na predstojećim izborima biti i poslednja zavisiće od naroda, više nego od političara, koji je u proteklih osam godina istrpeo najveća moguća poniženja i nepravdu.

I po tome će ovaj režim ostati upamćen, jer je ljudima uništio dostojanstvo.

Pamtiće se i po hapšenju Aleksandra Obradovića, uzbunjivača koji je otkrio milionsku pljačku u „Krušiku“. Doduše, ne može im se zaboraviti ni plantaža marihuane u Jovanjici, a ni njihova bliskost s narko-kartelima.

Iako su izbrisali sve tragove, jednog dana će ipak odgovarati za ubistva Stanike Gligorijević u Doljevcu i Olivera Ivanovića u Kosovskoj Mitrovici. To im nikada neće biti zaboravljeno. Neće im biti zaboravljeno ni to što su Igora Jurića nedavno optužili za smrt njegove ćerke Tijane.

Izvršili su državni udar kada su proglasili vanredno stanje, a mesecima pre toga su skrivali pojavu koronavirusa samo da bi organizovali izbore na kojima će samo oni da učestvuju. U vreme epidemije organizovali su masovne mitinge i okupljanja zbog sakupljanja potpisa, ugrozili naciji zdravlje. Proćerdali su na stotine miliona evra za respiratore i medicinsku opremu koji nikada nisu stigli u Srbiju. Narodu su uveli policijski čas, a oni su pljačkali. Kako da se to zaboravi? 

Beograđani im neće zaboraviti ni rušenje u Savamali, a ni stotine miliona evra iz državne kase koje su otišle navodno za uređenje zemljišta da bi arapski investitori izgradili „Beograd na vodi“. Pokazalo se da arapski investitori - ne postoje.

Beograđani će ih pamtiti po jelki od 85.000 evra, novogodišnjem kičeraju na platanima, Slaviji i na Trgu republike, raskopanim ulicama, spalionici od milijardu evra, gondoli, lošem gradskom prevozu... Ostaće upamćeni i po Goranu Vesiću.

Srbija im neće oprostiti što su za pad helikoptera kada je poginulo šest odraslih osoba i jedna beba, krivicu svaljivali na pilota Omera Mehića. Kazali su da je major Mehić bio pijan.

Rasprodali su sve što su mogli: PKB, RTB Bor, Aerodrom, Jat... Ostao je „Telekom“, odakle izvlače novac za kupovinu stranačkih medija. Naravno, da je sve to nemoguće zaboraviti.

Od penzionera su otimali, a na sebi nisu štedeli.

Mnogo su se trudili da nikada ne budu zaboravljeni. Mnogo je nezaboravnih primera. Dali su Klintonovima dva miliona evra kada je bilo izvesno da će Tramp da pobedi Hilari, a sada jedini u Evropi podržavaju Trampa kada sve ukazuje da će Donald da izgubi.

Kod Kineza su se zadužili za sedam milijardi evra, plaćamo im kamatu i sav taj novac vraćamo kroz preskupu izgradnju autoputeva. To i da hoćemo ne možemo zaboraviti, ni mi a ni naša deca i unuci.

Netaknutu prirodu uništavaju izgradnjom mini hidrocentrala, zagorčavaju život ljudima koji su ostali da žive na seoskom i planinskom području. 

Zapalili su kuću novinaru Milanu Jovanoviću. Uhapsili novinarku Anu Lalić. Oni bi hteli da Novinara nema.

Anu Brnabić su doveli za premijera. Dezertera za ministra vojnog, a doktora zvanog Smrt na čelu zdravlja. Kuma šefa mafije vodila je policiju. Cicin vozač je ministar za rad, a muftija predsednik odbora za obrazovanje... Nema zaborava...

Kupovinom diploma i falsifikovanjem doktorata obesmislili su obrazovanje. Oni ne znaju ko je Desanka Maksimović, ne znaju nijedan njen stih. Oni mlade naraštaje usmeravaju na "Zadrugu" i "Parove".

Oni hoće da Srbiju pretvore u zadrugu, u štalu, i da se po njoj seru po vasceli dan. I zato verujem da će im ovo u nedelju 21. juna biti poslednja pobeda. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati