Kolumne

02. 05. 2020. 18:00 1

SUBOTOM U 18 Srđan Škoro: Narod lupa, vlast lupeta!

Stalno najavljivane kuke i motike uspešno su zamenile šerpe i kutlače. Za sada. Narod sa praznim šerpama je udario na prazne glave na vlasti. I svake večeri ih bukom protiv tiranije podseća da postoji i da nije spreman više da trpi nepravdu i zulum naprednjačkih hordi. Vladajuće prazne glave jasno su pokazale da ne mogu da podnesu više toliku buku, jer i same onda više zveče. Narod lupa, oni lupetaju! Njihova glupost je sve upadljivija, a slepa poslušnost vođi gadljivija.

Tako su naprednjački praznoglavci smislili da organizuju kontramiting u vreme policijskog časa. Upregli su kompletnu stranačku infrastrukturu, obezbedili baklje, ozvučenje, kombije koje idu po gradu i non stop emituju nasnimljenu poruku “Đilase lopove vrati pare”, helikoptere, dronove, svu moguću pirotehniku… I nijedna terasa i nijedan prozor im se nije priključio u tom njihovom performansu. Naprotiv. Doživeli su da ih kao poslednje jajare i džukele jure stanari ili predsednici kućnih saveta, pokazujući im da to što su naumili neće tek tako proći.

I dok cela Srbija čami zatvorena zbog korone oni se kao povlašćena kasta nesmetano šetaju po gradu, okupljaju u broju koji nije dozvoljen, kao i u vreme kad je to zabranjeno i kažnjivo. Divljaju i provode se po krovovima zgrada ili hotela, u zavisnosti koji su deo vladajuće ekipe i sa kojim zadatkom nastupaju. Čudno je da vlast koja se stalno hvali ogromnom podrškom koju uživa u narodu gura one svoje sa šoder liste u prvi plan. Struka okupljena u Kriznom štabu ćuti, jer koliko god da se naprednjaka okupi na jednom mestu to za njih nema veze sa koronom, merama i zdravstvenim sistemom u kojem mora da živi ostatak stanovništva.

Gde se to Srbija zapravo nalazi 2020. godine u doba korone? Stanovništvo nezadovoljno vlašću i njihovim ponašanjem zaključano u svojim stanovima, svake večeri lupa u šerpe sa svojih prozora i terasa. Vlast nezadovoljna sopstvenim narodom, na krovovima zgrada pali vatre i donosi zvučnike gde se emituju poruke protiv jednog opozicionog lidera. Poslednji put kad je CNN prekidao program zbog nas, bila je vest da predstavnici vlasti hoće da štrajkuju glađu kako bi smenili opoziciju! I sada su se svetski mediji ponovo zainteresovali za Srbiju. Niko normalan ne veruje da ovako nešto još negde postoji. Osim, trenutno u Boliviji.

 

Vlast redovno pere pare, a mi ruke. To neće moći doveka tako. Najnovije istraživanje BIRN-a o poslovima porodice Kisić još jednom je pokazalo da ko god se pojavljuje uz Vučića deo je neke kriminalne aktivnosti, veće ili manje. Da ne govorimo da je to još jedan dokaz da Srbijom upravljaju porodični karteli Vučića, Stefanovića, Brnabića, Malih, Vesića i ko zna koga sve još, a da to i ne znamo. Kao što ni za Kisiće nismo znali gotovo do juče. Ovo su jedinstvene porodične firme koje rade na štetu sopstvenog naroda, uz podršku partije na vlasti. I onda ih taj narod razbesni što proizvodi buku, jer su oni navikli da pune svoje džepove u tišini. Veliki problem za omiljenu vladajuću većinu.

Samozvani analitičari, dežurni kritičari i večiti imaoci društveno prihvatljivog mišljenja se sada pitaju – šta posle šerpi? Kako živeti pod pretnjom korone?

 

Najpre, posle šerpi, nezadovoljstvo naroda će se izliti u kućne savete zgrada, pojedine kvartove i naselja, a potom na ulice većine srpskih gradova. Zašto će se to dogoditi? Pa zato što je vladajuća garnitura na čelu sa Vučićem toliko zatrovala i podelila narod, da je to jednostavno neizbežno. Vlast bezumnih glava se jednom mora okončati. U sudaru sa predstavnicima praznih šerpi oni nemaju šta da traže. Iako je na njihovoj strani i sila i moć i gotovo neograničena sredstva prethodno oteta od naroda, volju za slobodom niko još nije zaustavio, pa neće ni Vučić.

Na pitanje kako ćemo dalje živeti pod pretnjom korone, odgovor glasi - mnogo lakše i bolje nego pod vlašću i stalnim pretnjama Vučića i SNS.

Nedavno sam posmatrao scenu gde jedan mladić dovodi svoju decu ispod prozora gde mu žive roditelji. I svi se gledaju i plaču. Unuci što ne mogu kod babe i dede, dete što ne može kod roditelja, dede i babe što ne mogu sa svojom decom i unucima. Neko će jednog dana za ovo morati da odgovara. Poslednji put kad sam pročitao nešto slično bio je slučaj Ratka Mladića kome je sin dovodio unuke da ih gleda sa prozora dok se skrivao od policije i haške poternice. Mladić je, kao što znamo završio u Hagu, gde odgovara za zločine koji nikad ne zastarevaju.

Zločin koji je počinila ova vlast prema sopstvenom narodu, takođe, ne može nikad da zastari. Kad se procesi pokrenu ni korona im neće biti olakšavajuća okolnost. I zato, udri šerpe!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati