Kolumne

28. 03. 2020. 18:00 2

SUBOTOM U 18H Srđan Škoro: Sajam lapsusa

Sajam ili Sajmište, kao biti ili ne biti! Ne zna se šta je zapravo strašnije, ono što se događalo na Sajmištu za vreme Drugog svetskog rata ili ovo što je vladajuća garnitura u Srbiji zamislila da se dešava na Sajmu. U svakom slučaju, poražavajuće je, da dr Darija Kisić Tepavčević, pomoćnik direktora Instituta za javno zdravlje Srbije, ne zna šta se događalo na Sajmištu. Kad joj je dr Predrag Kon, inače Jevrejin, to objasnio, rekavši da su tamo sistematski ubijani pre svega Jevreji, njeno kikotanje na tu informaciju delovalo je još strašnije i poraznije.

A najstrašnije od svega je što nas je ta ista dr Kisić Tepavčević ubeđivala šta je to zapravo lapsus i da ga je ona nehotice učinila kad je decidirano rekla kad je registrovan prvi zvanični oboleli od korone u Srbiji. Kako se taj podatak nije uklapao u zvaničnu priču o carevom novom odelu, koju ova vlast želi da ispriča ovom narodu, izgovor je pronađen u lapsusu koji je, navodno, načinila nesrećna dr Kisić Tepavčević. Kao što ne zna šta je bilo na Sajmištu, još manje zna šta je to lapsus. Ostaje nam pritajena nada da se bar u koronu malo bolje razume.

 

Tamo gde nije sigurno bilo nikakvog lapsusa već očigledne želje da još više zastraši stanovništvo Srbije, postarao se, a ko drugi, nego Aleksandar Vučić, izjavivši da mora smisliti nešto gore od Sajma! Vrhunac zla. Još kad vam kaže da to navodno čini za vaše dobro, eto još jednog razloga da se svako, iole normalan, prenerazi od straha. Jer, upravo je strah ono na čemu opstaje i vlada Vučićev režim sve ovo vreme. I sad su u velikom, ozbiljnom problemu, jer se narod više ne plaši ni Vučića, ni njegovih satrapa. Zato ih je potrebno što više zastrašiti, naravno za njihovo dobro, najpre slikama sa Sajma, a onda i izjavama tipa "smisliću nešto još gore". To sve prethodno vešto začiniti konstatacijom da će nam sva postojeća groblja biti mala ukoliko ne budemo slušali i pridržavali se onoga šta nam vrhovni Bog oličen u Vučiću saopštava. Gotovo do juče je najavljivao izgradnju nacionalnih stadiona, a sada propagira nacionalna groblja u duhu svog vojvode od zarđale kašike.

No, ne vredi to više. Vučiću više niko ne veruje i čim prođe zvanična opasnost od korone brzo će se suočiti s tim. Ukoliko se kao narod nismo dovoljno i na vreme, suočili sa onim šta se dogodilo na Sajmištu, vreme je da to učinimo posle Sajma. Vlast je odredila mesto. Pravila suočavanja će ovog puta odrediti narod. Unapred mi je malo žao Vučića i svih njegovih sledbenika, ali prvi su birali. Neće više biti ni prilike za lapsuse, pogotovu ako neko uz Sajam ili Sajmište, spomene Vučića i Jajince.

Uostalom, car je go, priznao je to konačno i sam Vučić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 2

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati