Kolumne

24. 11. 2019. 17:03 0

PIŠE DARKO MIHAJLOVIĆ: 'Ajmo, narode pospani!

Jutros je opljačkana najveća banka u zemlji. Sa najvežim trezorom u zemlji. Odneta je ogromna količina novca. Međutim, pravovremenom i brzom reakcijom policije lopovi su uhvaćeni. Odmah nakon hvatanja i obezbeđivanja dokaza o izvođenju pljačke, policija je lopove pustila na slobodu, pošto su 3 minuta pre nego što su uhapšeni – iscepali sav ukradeni novac.

Da li Vam deluje normalno ovakva vest? Da li mislite da je cepanjem „predmeta izvršenja dela“ rešeno celo zlodelo? Da više ne treba ništa da se radi i odgovara po tom pitanju? Pa, ni ja ne mislim. Ali, Predsednik misli!

Obrazloženje grupe čestitih naučnika i profesora Univerziteta u Beogradu, naše i balkanske najviše naučne i obrazovne institucije, pre više od 5 godina sa prezirom je etiketirano sa „Gluplje obrazloženje naučnika nikad nisam čuo!“ od strane tadašnjeg Premijera, a sadašnjeg Predsednika Republike Srbije. Mnogi su se uplašili. Mnogi su odustali, pognuli glavu i „gledali svoja posla“.

Ali, ipak, godine istrajavanja na putu istine i čestitosti, akademske i ljudske pokazale su kako ni sva bahatosti i bezobrazluk sagledani u bilo kom čoveku ne mogu da stanu na crtu veličini i značaju, rekao bih, poslednjoj srpskoj ogromnoj neukaljanoj instituciji.
A Predsednik je lepo rekao malom da „iscepa doktorat“! I onda bi sve bilo ok?!?!? I poruka je da opet on razrezuje kaznu i to MOŽDA! Pošto „Siniša mora da plati političku cenu“. 

I ta reč „Videćemo“ iz toliko pominjanih i opisivanih usta zvuči jezivo koliko i bahatost kojom je Lažni doktor Siniša Maliza kaznu smanjio sredstva Univerzitetu koji nije hteo da se nađe na spisku institucija sa rashodovanim vekovnim kredibilitetom poput Srpske pravoslavne crkve ili Srpske akademije nauka i umetnosti. Ljudi, dokazani palagijator nam kroji finansije! A znate li šta znači „plagijator“?! Plagijator = „Književni kradljivac, onaj koji preprisuje iz tuđih dela, onaj koji prisvaja tuđu duhovnu svojinu. (lat.)“. Pa ko bi od nas dodelio kućni budžet, a ne državni, da mu ga kroji i sprovodi „kradljivac“?!?!?!?

E pa, ne može! Sve ste već uradili i sve Vam se moglo!Vreme je da nešto i ne može! Ne može ono što se zove Marjan Rističević da izliva svoju kloaku preko tvitera po Rektorki i po Univerzitetu! Ne može i kraj! I nema dalje potrebe da se objašnjavamo ko je i šta ova seljačina, jednostavno - NE može!

Univerzitet u Beogradu ima blizu 400.000 diplomiranih u svoja preko 2 veka postojanja. Naravno da mnogi nisu među živima, mnogi nisu ni u zemlji, ali apelujem na desetine hiljada koji su ovu časnu ustanovu pohađali, čestito, godinama se ugrađujući u fond obrazovanja i obrazovanosti ove zemlje DA SE PROBUDE!

I nije potrebno da juriša na barikade, da se tuče sa batinašima koji izniču svuda gde se „vojska druga Ace kreće“, potrebno je samo da se čestiti ljudi ove zemlje koji su ili pohađali Univerzitet u Beogradu ili ga poštuju, čak i ako nisu na njemu studirali, PROBUDE, osvrnu oko sebe, shvate ko je ko i šta je šta, i da svakom Marjanu i svakoj sličnoj seljačini i njihovim gazdama, makar u sebi kažu: „Marš, džukelo!“

Dovoljno je ljudi, verujte! Osam godina se ove i ovakve džukele hrane strahom čestitih, pristojnih i poštenih. Onog trenutka kada im kažete, napominjem, čak i u sebi, „Marš, džukelo!“ Vaš strah će nestati, a džukele će ostati bez hrane!

Dakle, da rezimiram, poštovani/e, akademici/kinje, profesori/ke, doktori/ke, magistri/ke, masteri/ke, diplomirani/e, studenti/kinje, svršeni/e srednjoškolci/kinje, svršeni/e osnovci/ke, pošteni/e seljaci/nke, kamiondžije, pekari/ke, poštari/ke, frizeri/ke, radnici/ce, poštovaoci/teljke svoje zemlje, vreme je da primitivcima, lopovima i bagri koja se hrani našim strahom, koji je posledica lepog vaspitanja i ustupanja pred divljaštvom, kažemo „Marš, džukelo!“, makar u sebi, da se probudimo i da se okrenemo svojoj budućnosti jer ovi ne žive ni u sadašnjosti nego u prošlosti. Kada se probudimo, oni će nestati kao i svaka odvratna noćna mora.

PROBUDIMO SE!

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Kornjača akrobata

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati