Izbori 2022

Direktno.rs

10. 04. 2022. 15:16 0

Opozicija podnela 214 žalbi Upravnom sudu zbog BG izbora

Konstantin Samofalov ispred liste "Ajmo ljudi" podneo je 214 žalbi Upravnom sudu sa zahtevom da se ponište izbori na 214 biračkih mesta u Beogradu.

- Danas su predstavnici naše koalicije "Ajmo ljudi" predali deo žalbi Upravnom sudu u skladu sa našim zahtevom za poništavanje glasanja na 214 biračkih mesta, zbog toga što je Gradska izborna komisija prekršila zakon time što sinoć nije odlučila o prigovorima naše koalicije. U toku sutrašnjeg dana, predaćemo i ostatak žalbi za svih 214 biračkih mesta na kojima su uočene neregularnosti i za koje smo predali prigovore - navela je koalicija "Ajmo ljudi" u saopštenju i dodala:

- Pozivamo Upravni sud da ne bude oružje u rukama režima, već da postupa u skladu sa zakonom. Na osnovu ovih prigovora, potrebno je ponoviti glasanje na preko 200, odnosno na gotovo petini biračkih mesta. Time bi bila dramatično promenjena slika gradskog parlamenta, koja bi bila u skladu sa izbornom voljom građana. Nastavićemo da se borimo za svaki glas naših građana, a ukoliko se sud stavi u službu režima, ne isključujemo da ćemo izbornu volju braniti na ulici.

Podsećamo, GIK je sinoć, umesto da odluči o prigovorima opozicije, naložio da se otvori oko 300 džakova i proveri da li se broj glasova i listića slaže sa navedenim u zapisnicima. Prema našim informacija do 23 sata prebrojani su listići u svega pet džakova.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati