Izbori 2022

Direktno.rs

03. 04. 2022. 18:25 6

Velikani su glasali: Ljudi, izađite na izbore!

Velikani naše glumačke i sportske scene obavili su svoju građansku dužnost, glasali po savesti i pozvali građane Srbije da izađu na izbore.

Kako smo saznali, direktno iz Amerike na dva dana u Beograd došao je Vlade Divac, jedan od najvećih srpskih i jugoslovenskih košarkaša svih vremena kako bi izašao na glasanje i obavio svoju građansku dužnost.

- Imam 54 godine. Više od pola života plivam u ovom blatu. Vi koji ste u njemu rođeni i smatrate ga prirodnom sredinom, zaslužujete bolje. Zaslužujete bistre potoke. Pobrinite se za svoju budućnost sata. Nećete se ni okrenuti, a shvatićete koliko je vreme ozbiljan neprijatelj. Iskoristite svoju šansu sada. Učestvujte u uvođenju procesa smenljivosti - istakao je proslavljeni glumac Nikola Kojo na Tviteru.

-  Ako nemate za koga, ujedite se za ruku i zaokružite nekog ko nije "savršen" po vašem ukusu. Glasajte zbog dece moje generacije i vaše koja će se hvala Bogu uskoro roditi. Neka plivaju u bistrim potocima - zaključio je Kojo.

Njegov kolega, takođe naš proslavljeni glumac Tihomir Tika Stanić, pozvao je građane na birališta.

- Ja sam bogme glasao. Glasajte i vi! - poručio je naš proslavljeni glumac Tihomir Tika Stanić, nakon obavljene građanske dužnosti.

Na biračkom mestu broj 35 u Bulevaru kneza Aleksandra Karađorđevića u Beogradu glasao je i bivši kapiten Crvene zvezde, Mančester junajteda i reprezentativac, i to u društvu Zorana Bate Mirkovića, nekada saigrača u dresu "orlova" i večitog rivala.

Njegovo pojavljivanje na biračkom mestu privuklo je mnogo pažnje, a navijačima su ga pozdravili uglavnom pozitivnim komentarima na društvenim mrežama.

Pored Vidića, glasali su i Dragan Bjelogrlić, slavni glumac i režiser, proslavljeni košarkaški trener i nosilac liste "Ajmo ljudi" na beogradskim izborima Duško Vujošević, kao i nekadašnji kapiten Partizana Mića Berić.

I najbolji košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić pozvao je građane Srbije da izađu na današnje parlamentarne, predsedničke i lokalne izbore. 

On se u subotu oglasio kratkom porukom na društvenim mrežama, u kojoj je napisao "Glasaj sutra! Ne budi...".

Kalinić je samo jedan od sportista ili bivših sportista koji su se aktivirali u ovom izbornom ciklusu.

Takođe, bivši vaterpolista Danilo Ikodinović je rekao da će i on i njegova supruga Maja Ognjenović iskoristiti svoje biračko pravo.

Podsećamo, izbori se održavaju na dva najveća nivoa. Građani biraju sastav parlamenta, predsednika Republike, a Beograđani sastav lokalne vlasti u prestonici.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati