Izbori 2020

[ Izvor: 021.rs ]

02. 07. 2020. 18:14 0

A KORONA? Zbog rasprave SNS-a i SPS-a treći izbori!

Uprkos sve težoj situaciji sa koronavirusom i katastrofalnih scena iz Novog Pazara i Tutina, 5. jula će biti ponovljeni izbori za Skupštinu Opštine Beočin, na biračkom mestu broj 4, koje se nalazi u OŠ "Jovan Grčić Milenko".

Ova odluka je doneta zato što je Upravni sud poništio obaveštenje Opštinske izborne komisije u Beočinu o prigovoru na rezultate na izbornom mestu br. 4, prenosi 021.rs.

Sekula Petrović, član OIK-a i Socijalističke partije Srbije, koja je tesnom većinom preuzela vlast od naprednjaka, kaže da je Opštinska izborna komisija načinila niz propusta, kao i da ovakav pritisak na članove izborne komisije do ovih izbora nije video.

- Mi smo kao Opštinska izborna komisija u ponedeljak utvrdili rezultate izbora i bilo je prigovora samo na jednom biračkom mestu i to je upravo biračko mesto br. 4, ali je izborna komisija jednoglasno odbila taj prigovor. Rok za podnošenje prigovora istekao je u utorak oko četiri ujutro. Prigovor Mitra Milinkovića, kao ovlašćenog predstavnika izborne liste 'Aleksandar Vučić - za našu decu' uložen je u utorak u 14.27, dakle sa 11 sati zakašnjenja. Od tog trenutka počinje pravno nasilje u Opštinskoj izbornoj komisiji, koje pre svega sprovode članovi izborne komisije iz tabora SNS-a - objašnjava Petrović. 

Kako navodi, Opštinska izborna komisija nije odbacila prigovor kao neblagovremen već se nije izjasnila, čime je omogućeno korisniku prigovora da primeni dalje pravne lekove, odnosno da se obrati Upravnom sudu. 

- Upravni sud, po Zakonu o lokalnim izborima ima rok od 48 časova da se izjasni o žalbi. Mi smo odluku Upravnog suda dobili nakon 120 časova, navodi, zaključujući da je očigledno da SNS u opštini Beočin nema nameru da vlast preda pobednicima izbora.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati