Izbori 2020

Direktno.rs

30. 06. 2020. 16:00 3

"Država nam se raspada - potrebna prelazna Vlada i novi izbori"

"Aktuelnoj Vladi u tehničkom mandatu i njenom Kriznom štabu građani više ne veruju i zato je neophodna hitna promena na čelu države i Kriznog štaba", saopštio je danas lider Dveri Boško Obradović.

- Još 3. juna istekao je mandat starom sazivu Narodne skupštine Republike Srbije, kao i Vladi Srbije koja je izabrana od strane starog sastava parlamenta. Vlada se danas nalazi u tehničkom mandatu i ne može da rukovodi državom u jednom osetljivom momentu kada je u toku novi talas pandemije. Poseban problem je što su i predsednik Narodne skupštine i više članova Vlade među novozaraženima, dok predsednika Srbije nema u javnosti već četiri dana iz nepoznatih razloga. Došli smo u situaciju da nam se država raspada na naše oči i da centralni republički organi ne vrše svoju obavezu prema lokalnim samoupravama u kojima je u toku vanredna situacija po pitanju zaraze. Na sve to za sutra se planira ponavljanje lažnih izbora na preko 200 biračkih mesta, što je vrhunac neodgovornosti i zdravstvenog rizika po građane - kazao je Obradović.

Lider Dveri kao jedino rešenje za izlaz iz ove situacije vidi izbor nove, prelazne tehničke Vlade i novog Kriznog štaba, koji bi imao zadatak, kako on kaže, da rešava nagomilane rizike po zdravstvenu bezbednost građana i privredu, kao i da pripremi uslove za slobodne i poštene izbore za devet meseci.

- Sporazum između vlasti i opozicije u formi specijalnog zakona kojim bi sve pomenuto bilo definisano treba da bude usvojen na hitnoj sednici Narodne skupštine u starom sazivu, kojom bi predsedavao neko od potpredsednika Skupštine. Sve drugo nas vodi u dalji slom srpske demokratije i zdravstvene bezbednosti, jer većina građana Srbije više nema poverenje u postojeću Vladu i Krizni štab koji ne radi po stručnim parametrima već po nalozima izvršne vlasti - istakao je Obradović i dodao:

- Ako su predstavnici vlasti i struke sebi dozvolili lažiranje podataka o broju novozaraženih i umrlih samo da bi bili sprovedeni lažni, nedemokratski i protivustavni izbori, onda to govori ne samo o tome koliko su građani ugroženi već da neko mora i krivično da odgovara za ugrožavanje zdravlja nacije. Jedini način da zaustavimo širenje nepoverenja i panike u društvu jeste formiranje nove, prelazne tehničke Vlade i novog Kriznog štaba koji bi odbranio državu od vlasti i vratio poverenje u državne institucije i medicinsku struku i njihove savete.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati