Izbori 2020

Direktno.rs

25. 06. 2020. 15:26 5

Vesić bi i u Šapcu da bude zamenik gradonačelnika

Povodom poništenih lokalnih izbora u Šapcu na Fejsbuku se oglasio zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, koji je napisao da predsednik Stranke slobode i pravde, Dragan Đilas "tako razume demokratiju i da tamo gde učestvuje na izborima bude potučen do nogu". E, sad, kakve veze Đilas ima sa Šapcem, kao i Nebojšom Zelenovićem, nosiocem liste "Šabac naš grad", koji je odlučio da u tom gradu izađe na lokalne izbore i koji od donošenja te odluke više nije u SzS-u? I kakve ima veze Vesić, u čijoj je nadležnosti Beograd, sa Šapcem?

Možda da i tamo bude zamenik...

- Ovako Dragan Đilas razume demokratiju. Nikada ga nije interesovala volja naroda. Učestvuje na izborima samo tamo gde misli da može da pobedi. A kada tamo gde učestvuje na izborima bude potučen do nogu, poništava izbore. Poslednji put rezultate lokalnih izbora poništavala je Mirjana Marković 1996. godine. Kako se istorija ponavlja i kako uvek ima ljudi koji misle da je njihova bahatost jača od narodne volje - napisao je Vesić.

Ovde je nemoguće ne postaviti pitanje kakve sada veze Dragan Đilas ima sa odlukom da se ponište izbori u Šapcu i na koji način predsednik SSP-a misli da je "njegova bahatost jača od narodne volje", kada se od 2018. zalaže za bojkot izbora. Ali i kakve veze Vesić ima sa ovim gradom, zar on nije drugi čovek prestonice?

Predsednik stranke "Zelena Srbija", Nebojša Zelenović je u februaru saopštio da će da izađe na lokalne izbore, a da će pokrajinske i parlamentarne bojkotovi. Iako je Zelenović tada rekao da se potajno nadao da će članovi SzS-a da ga podrže, jedinstvena opozicija je na tu odluku rekla da je on sam sebe "diskvalifikovao" i tada su se njihovi putevi razdvojili.

Vesić je opsednut Draganom Đilasom, očaran njegovim radom u vreme dok je bio gradonačelnik, pa bi na sve načine želeo da bude ON. Ili možda čak i zamenik gradonačelnika Šapca. 

Podsetimo, lokalni izbori u Šapcu danas su poništeni zbog nepravilnosti u tom gradu i biće ponovljeni na svih 100 biračkih mesta. Na sednici Gradske izborne komisije, 22. juna je konstatovano da je podneto 42 prigovora na rad biračkih odbora u toku sprovođenja izbornog procesa.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati