Izbori 2020

[ Izvor: CINS ]

18. 06. 2020. 16:44 0

CINS: Odgovoran zbog ubistva 6 ljudi, sada na listi SNS

Nekadašnji načelnik policije u Senti Dragan Todorović bio je pod istragom zbog propusta koji su prethodili masakru u selu Martonoš 2015. godine, a sada je prvi na listi SNS-a za predstojeće lokalne izbore, piše CINS.

Kako se navodi u dokumentaciji koju je prikupio CINS, Todorović nije postupio u skladu sa procedurama po prijavama nasilja Rože Šefer i nije oduzeo oružje njenom bivšem suprugu koji je nakon toga ubio Rožu i još pet osoba. Todorović je proglašen odgovornim u disciplinskom postupku, ali je krivična prijava protiv njega odbačena.

Samo dan nakon svadbe svog sina, 17. maja 2015. godine, Rade Šefer je u bačkim selima Orom i Martonoš, na severu Srbije, ubio šest osoba. Lovačkom puškom je prvo u Oromu ubio roditelje svoje bivše supruge Rože, da bi potom u Martonošu, u kući u kojoj su bili mladenci i gosti, Šefer usmrtio Rožu, snaju Nataliju i njene roditelje. Prema pisanju medija, njegov sin Vlastimir je preživeo pukom srećom jer je Radetu u jednom trenutku nestalo municije. Jedan od gostiju iskoristio je tada situaciju i ubio Šefera.

A sve je ukazivalo da se tragedija može dogoditi. Naime, nekoliko sati uoči zločina Šefer je zbog nasilničkog ponašanja prema bivšoj supruzi i sinu priveden u policijsku stanicu pa pušten, o čemu je ranije pisala Radio-televizija Srbije.

Roža je i nešto više od mesec dana pre toga zbog pretnji smrću prijavila nekadašnjeg supruga. Šeferu je inače ranije bilo oduzeto oružje - tri lovačke puške i lovački karabin - ali mu je vraćeno odlukom načelnika policije u Senti Dragana Todorovića, navodi CINS.

Prema dokumentaciji do koje su došli novinari Centra za istraživačko novinarstvo Srbije, protiv Todorovića je podneta krivična prijava nakon što je Sektor unutrašnje kontrole policije našao više propusta u njegovom radu i radu policije u Senti. Ova služba je utvrdila da je on odgovoran što je policija vratila oružje Šeferu i što nije u skladu sa procedurama reagovao na prijave nasilja koje je podnosila Roža, navodi se.

Iako je ovu krivičnu prijavu tužilaštvo u Senti odbacilo, Todorović je proglašen odgovornim zbog disciplinskog prestupa u vezi sa postupanjem zbog prijave nasilja u porodici. Naime, kako je CINS-u odgovoreno u Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP), disciplinski postupak je vođen zbog sumnje da je učinio tešku povredu službene dužnosti zbog čega je i privremeno udaljen sa posla do okončanja postupka. Todorović je oglašen odgovornim na osnovu rešenja disciplinskog starešine, koje je potvrđeno i nakon žalbe.

Ipak, MUP-a nije dao detalje o samoj kazni i detaljima ovog postupka.

Danas, nešto više od pet godina nakon tragedije, Dragan Todorović prvi je na listi Srpske napredne stranke (SNS) na predstojećim lokalnim izborima u Senti.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati