Izbori 2020

Direktno.rs

16. 06. 2020. 09:33 5

Spot SNS: 'Ajmo, narode, do Grčke za četiri sata! (VIDEO)

"Kuku, će pocrkamo svi. Idemo u Grčku, odma'. A, b'e, kak'i put?! Samo gas i za četiri sata smo tamo", navode fitkitvni stanovnici juga Srbije u spotu Srpske napredne stanke, reklamirajući auto-put, Vučića i aludirajući na to da za kratko vreme može da se stigne u zemlju Helena, omiljenu za letovanje među Srbima. Ipak, realnost je bila dijametralno suprotna. Srbi su ceo dan čekali na prelazu, a neki od njih su jedva prešli granicu.

Pod naslovom "Vikend u Grčkoj? Da, moguće je", naprednjaci su napravili još jedan od spotova koji je izazvao podsmeh na društvenim mrežama. Porodica sa juga Srbije ne može da izdrži veliku vrućinu, pa se roditelji i deca, na izvornom južnjačkom dijalektu, dogovaraju da odu na vikend u Grčku, kako bi se malo okrepili. Sve to zahvaljujući Aleksandru Vučiću koji je, kako se aludira, zaslužan za dobre puteve i za brže stizanje na letovalište. Na kraju spota jedno od aktera drži i Vučićevu sliku u medaljonu.

Da je realnost sasvim drugačija od "naprednjačke stvarnosti", svedoče muke Tantalove kroz koje su prošli srpski turisti koji su se uputili u Grčku, pošto je navodno ta zemlja 15. juna trebalo da otvori granice za državljane Srbije.

Ispostavilo se da su zbog epidemiološke situacije u našoj zemlji grčke vlasti odlučile da tek 1. jula puste srpske turiste. Prelaz Evzoni iz Makedonije u Grčku nije bio ni u planu, a svi oni koji su se zadesili na bugarsko-grčkoj granici i pokušali da uđu, zaustavljeni su u kilometarskim kolonama.

Prema pisanju medija i snimcima sa granice, moglo se videti da su u kolonama na vrućini čekali i roditelji sa decom, starije osobe, oni koji su imali zdravstvenih problema, a sve zato što su verovali pojedinim medijima koji su odgovorno tvrdili da Grčka sasvim sigurno otvara granice za državljane Srbije.

Njihovim mukama, srećom, došao je kraj sinoć oko sat vremena pre ponoći, kada je javljeno da svi oni koji su čekali u kolonama, mogu da uđu u Grčku preko Bugarske.

Turističke agencije takođe apeluju da građane koji planiraju uskoro na letovanje da se dobro raspitaju kakva je situacija i da li su granice defintivno otvorene, pa tek onda se upute na odredište koje žele.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 5

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati