Izbori 2020

Direktno.rs

05. 06. 2020. 18:16 4

Toliko o kampanji "za našu decu"

Najslikovitiji dokaz da je kampanja SNS-a, čiji slogan glasi "Za našu decu", čist populizam i prikupljanje političkih poena jeste fotografija dva bilborda koja je osvanula na tviteru.

Naime, na prvom bilbordu je fotografija prof. dr Teodore Beljić Živković, načelnice Endokrinologije i redovne profesorke na Medicinskom fakultetu u Beogradu, ispod koje piše - Aleksandar Vučić, gradimo budućnost Srbije.

Svega tridesetak santimetara dalje, na drugom bilbordu stoji apel za pomoć maloj Sofiji sa natpisom - Za Sofijin prvi korak.

Inače, "zvezda" prvog bilborda je doktorka koja se svaki dan vrti na malim ekranima i propagira politiku Aleksandra Vučića da "u Srbiji lekari neće morati da odlučuju koje dete će staviti, a koje skinuti s respiratora".  Da, to je ona politika "lideri smo u regionu, najbolji smo u Evropi".

Gospođa doktorka poziva građane da glasaju za određenu političku partiju u bolničkom krugu i nosi beli mantil sa logoom ustanove u kojoj je zaposlena. Dakle, doktorka koristi tu ulogu i zloupotrebljava uniformu.

I još jedna doktorka u Beogradu propagira politiku vladajuće stranke - Marija Zdravković, direktorka KBC "Bežanijska kosa" i tako joj dobro ide da je na čelu liste za Novi Beograd. Na našu adresu su ranije pristigle žalbe zaposlenih u bolnici zbog toga što je Zdravković, i pored činjenice da je prvi pacijent sa Covid-19 u KBC "Bežanijska kosa" dijagnostifikovan još 29. marta na odeljenju Endokrinologije, pa se za sedam dana zarazilo skoro 30 lekara, sestara i tehničara, nije preduzela apsolutno ništa, da bi tek 7. aprila, na insistiranje i kuknjavu zaposlenih, počelo sporadično testiranje, a radnici su dobili partikularne maske.

- Ne, nemojte pomisliti da je ova žena glupa ili luda. Ona je arhetip ove vlasti, prototip bahatog, brutalnog i nemilosrdnog načina kako se dolazi na vlast i kako se, po svaku cenu, gazeći preko leševa, brani ničim zaslužena pozicija u društvu. Vreme je da im se stane na put. Ili oni ili mi - zaključili su tada medicinski radnici za Direktno.rs, dok je SNS zaključila da je Marija Zdravković idealni nosilac njene liste za Novi Beograd.

Sve skupa dovoljan je razlog da se postavi pitanje: za čiju decu?

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 4

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.

Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati