Beograd

[ Izvor: Mediji ]

18. 03. 2023. 15:53 10

Meštani Krnjače blokirali put zbog kanalizacije

Meštani beogradskog naselja Krnjača blokirali su danas put ka Zrenjaninu zahtevajući izgradnju kanalizacione mreže, koju im je 2019. godine obećao lično predsednik Srbije Aleksandar Vučić. Okupljeni su stajali na pešačkom prelazu noseći transparente "Kanalizacija šarena laža" i "Naselje bez kanalizacije".

Predsednik udruženja građana "Komšija iz Krnjače" Dragomir Stanković izjavio je za Fonet da ovim protestom upozoravaju nadležne i da im je cilj da skrenu pažnju gradskim čelnicima i opštinskoj vlasti.

- Ako ovim tempom nastave sa radovima oko izgradnje kanalizacije u Krnjači, biće im potrebno još 100 godina da je završe - rekao je Stanković.

On je podsetio da je 2022. godine tadašnji zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić otvorio radove na izradnji kanalizacije, a nova gradska vlast ponovo traži da se nađe izvođač radova. Građani okupljeni na današnjem protestu tražili su vraćanje crpnih pumpi, čišćenje kišnih kanala i besplatno pražnjenje septičkih jama koje bi, do trajnog rešenja kanalizacione mreže, obavljalo javno komunalno preduzeće.
Predsednik Srbije rekao je u junu 2019. godine da je "dao nalog i da se radi po hitnom postupku projekat za izradu kanalizacione mreže".

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati