Beograd

Direktno

03. 02. 2023. 13:38 15

Popović: Ne može Šapić sam da odluči da izmesti ZOO vrt

Ne može jedan čovek da donese odluku da se izmesti Zoološki vrt na Kalemegdanu koji je simbol Beograda već skoro sto godina - izjavila je Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde.

- Mesto za Zoološki vrt je odredio Vlada Ilić, tadašnji gradonačelnik Beograda, koji je dao svoje zemljište za tu namenu. Aleksandar Šapić je ponovo bez da je bilo koga pitao ili konsultovao izgovorio da će beogradski ZOO vrt izmestiti na Adu Safari, što je dokaz da gradska vlast nastavlja da radi bez konsultovanja struke i građana.

- Bilo je puno ideja u prošlosti na koji način razvijati ZOO vrt, od ideje da mu se vrati prvobitan izgled i spusti u deo ispod Kalemegdana, za šta su se zajedno zalagali Vuk Bojović i Dragan Đilas, pa do ideja da se zbog boljih uslova za životinje premesti na drugo mesto. Da bi odredili gde, potrebno je da znamo da li na toj lokaciji postoje uslovi, vodovod, kako će životinje da se adaptiraju na novo stanište, koliko to košta i od kojih para će to da se izvede. Priča o dobrobiti životinja pada u vodu kada se vidi odnos gradskih vlasti prema psima u našem gradu. Pre će biti da se ovde radi o dobiti investitora koji su sagradilli desetine hiljada kvadrata oko Kalemegdana i koji možda imaju nameru da tako i nastave.- Ako znamo da je ova vlast dozvolila izgradnju K-distrikta, posekla stabla na Kalemegdanu, jer žele da grade žičaru, znamo da njima sve može da padne na pamet. Zoološki vrt je predstavljao deo odrastanja svih nas i Beograđani zaslužuju da ih pitamo šta misle o ideji koja podrazumeva njegovo izmeštanje. Problem ove vlasti je da mnogo obećavaju, ali zakulisno rade šta hoće, uništavaju i prodaju za račun investitora. To je njihova politika - izjavila je Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati