Beograd

Direktno.rs

10. 01. 2023. 12:36 14

Popović: SNS uništava gradsko jezgro i na silu razvija Beograd na vodi

"Za vlast Srpske napredne stranke u Beogradu neskriveno postoje građani prvog i drugog reda. Prioritet u izgradnji infrastrukture ima naselje arapskog investitora Beograda na vodi, a na račun svih ostalih Beograđana koji godinama čekaju bez škola, vrtića, domova zdravlja i kanalizacije. Beograd na vodi će izgradnjom tih objekata da vraća dug prema Beogradu i da troše naš novac", navela je Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde, čiju izjavu prenosimo u celosti.

"Tako će svi Beograđani od svog poreza, pa čak i oni iz Mirijeva koji celu noć čekaju u redu kako bi svoju decu upisali u školu, stanovnici naselja Stepa Stepanović koji su godinama bez osnovne škole, pa i stanovnici prigradskih naselja čija deca moraju i po 15 km da putuju do najbliže škole, finansirati izgradnju najsavremenije osnovne škole i vrtića u naselju Beograd na vodi.

Dok će se u Beogradu na vodi graditi vrtić, ljudi u Mirijevu, Borči, na Vračaru, Stepi Stepanović, Miljakovcu 3, Mladenovcu, Sremčici i Stepojevcu i posle godina vapaja neće dobiti svoj. Tako ovo naselje postaje simbol društvene nepravde koju SNS seje zloupotrebljavajući državne i gradske resurse za interes uskog kruga svojih tajkuna i investitora.

Ali, to nije kraj zloupotrebi državnih i gradskih resursa u cilju podizanja vrednosti nekretnina arapskog investitora u Beogradu na vodi. Siniša Mali je najavio da će i Pozorište "Boško Buha", koje se već 73 godine nalazi na Trgu republike, preseliti u zgradu stare Pošte na Savskom trgu. Da podsetimo, od 2014. godine se obećava rekonstrukcija zgrade pozorišta na Trgu republike i posle osam godina saznajemo da će da ga izmeste.

Zbog stanovnika Beograda na vodi žele i da sruše Stari savski most koji tu stoji već 83 godine. Tako SNS nastavlja da urušava staro gradsko jezgro Beograda koje je tu već više od jednog veka kako bi na silu preselio sve aktivnosti u svoj projekat Beograd na vodi", zaključila je Mila Popović, predsednica GrO Stranke slobode i pravde Beograd.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 14

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati