Beograd

08. 01. 2023. 16:35 6

Ispred Hrama nakon Božića "mini deponija" (FOTO)

Posle velelepne proslave Božića ispred Hrama Svetog Save u Beogradu, jutro nam je pokazalo "drugi obraz" naših navika - gomilu smeća u vidu praznih limenki i flaša, bačenih pored kanti, ali i po klupama i stazama duž svetosavskog platoa. Badnje veče u Beogradu, pogotovu ispred Hrama Svetog Save, godinama privlači veliki broj vernika koji dolaze u najveći verski objekat da zajedno sa porodicom i prijateljima dočeka ponoć i Božić na platou ispred hrama.

Slika koja se za Badnje veče šalje iz srca Beograda, obilazi godinama svet, kao simobl vere, čestitosti i velinčanstvene proslave jednog od najvećih hrišćanskih praznika. A, onda, kada se svi upute kućama, na scenu stupa možda i najružnije lice.

Đubre. Đubre. Đubre. I opet đubre. Van kanti, na klupicama, oko njih, na njima. Đubre oko fontane, na travi, na pločnicima. Međutim, očigledno je bilo više onih kojima je i to bilo teško, te je velelepni svetosavski plato, prvog dana Božića, osvanuo kao mini deponija.Božić nas, kako svi crkveni velikodostojnici, te i same knjige, uči da budemo bolji, pošteniji, čestitiji i svesniji ljudi, A, da bismo bili bolji za druge, moramo da pođemo od sebe i svoje svesti, koja je, kada sagledamo ovu sliku, pala već u prvim danima januara.U prilog tome idu i komentari koji su se nizali na društvenim mrežama, "Sramotno, stidite se (ne) vernici", "Ovako se ne ponaša na Božić", "Teško im bilo da ponesu do kontejnera", "Sramota me je u njihovo ime, oprosti im Bože, ne znaju šta čine", samo su neki od onih koji su sakupili najviše lajkova na društvenim mrežama.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati