Beograd

Direktno.rs

03. 12. 2022. 18:09 10

Sutra javna rasprava o starom tramvajskom mostu

"Za samo 90 minuta više stotina građana danas je potpisalo peticiju protiv rušenja Starog savskog mosta koje planira vlast samo da bi obezbedila mir i tišinu za one koji su kupili stanove u Beogradu na vodi", navodi se u saopštenju Stranke slobode i pravde, Pokreta slobodnih građana, Pokreta za preokret i Sloge - Ujedinjeni, čiju sadržinu prenosimo u celosti.

"Ovo je samo jedna od aktivnosti koje u sklopu akcije "Ne damo most - Most ostaje" sprovode Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret, Sloga koji čine odborničku grupu Ujedinjeni". Za sutra u 11 sati u sali opštine Stari grad ove organizacije zajedno sa Ne davimo Beograd, Zajedno, Narodnom strankom i organizacijama civilnog društva, aktivističkim udruženjima i stručnjacima, zakazali su javnu raspravu o Starom savskom mostu i saobraćajnim rešenjima.

Koliko je važno da svi zajedno odbranimo Stari tramvajski most koji je simbol otpora Beograđana okupatoru, jer ga je od rušenja u Drugom svetskom ratu sačuvao učitelj Miladin Zarić, vidi se iz podatka da se preko njega odvija 14% od ukupnog saobraćaja.

Mila Popović, predsednica Stranke slobode i pravde u Beogradu i šefica odborničke grupe Ujedinjeni, u razgovorima sa građanima je istakla da ova gradska vlast uništi sve što dotakne i kao dokaz za to iznela da režim podiže kredit kako bi srušio most i tako zadužuje našu decu i to u uslovima stambene krize zbog porasta cena kirije, ogromnih poskupljenja hrane, nenormalnih cena ekskurzija za decu.

- Ovaj režim nikada nije bio na strani Beograđana i uvek su mu bili važniji interesi investitora od toga kako žive naše komšije - dodala je Popović i zaključila da su zato prevremeni izbori jedini spas za Beograd.

Vladimir Pajić iz PSG i zamenik šefa Odborničke grupe "Ujedinjeni", istakao je da je Stari savski most mesto koje spaja dva Beograda i u kulturnom i u saobraćajnom smislu, i da ćemo ga zajednički braniti od rušenja", zaključuje se u saopštenju odborničke grupe Ujedinjeni (Stranka slobode i pravde, Pokret slobodnih građana, Pokret za preokret i Sloga).

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 10

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati