Beograd

Direktno.rs

02. 12. 2022. 10:05 3

Opozicija: Odbrana mosta - Beograđani odlučuju

Velika javna i stručna rasprava pod nazivom “Beograđani odlučuju: odbrana mosta i planiranje saobraćaja” biće održana u nedelju, 4. decembra u 11h u Skupštini opštine Stari grad, Makedonska 42.

Dalje se navodi:

Beogradska i republička SNS uprava (institucije) godinama donose pogubne odluke bez ikakvog konsultovanja sa strukom i javnošću, zbog čega Beograd svakog dana sve dublje tone u haos i kolaps.

Zato smo odlučili da sami organizujemo stručnu javnu raspravu povodom planiranog rušenja Starog savskog mosta, ali i da konačno, na jednom mestu, čujemo konkretne predloge struke, građana i aktivista za poboljšanje saobraćaja i života u Beogradu i opšte funkcionalnosti naše prestonice - stoji u zajedničkom saopštenju Zajedno, Ne davimo Beograd, Stranke slobode i pravde, Narodne stranka i Pokreta slobodnih građana.

Rasprava se organizuje u sklopu širokog fronta odbrane Starog savskog mosta, koju čine opozicione grupe u republičkom i gradskom parlamentu (Zajedno i Ne davimo Beograd iz koalicije MORAMO, Stranka slobode i pravde, Narodna stranka, Pokret slobodnih građana. Pored političkih organizacija, tu su i organizacije civilnog društva, aktivistička udruženja i brojni stručnjaci.

Na tribini će između ostalih govoriti saobraćajni inženjeri Dragomir Lukić, Dušan Milanović, Marina Lipovac Tanasković, bivši gradski arhitekta Đorđe Bobić, Sneška Kvedlih Mihajlović iz Evrope Nostre a razgovor će moderirati Tamara Tripić iz Mreže za demokratski dijalog.

Pozivamo, pre svega, Beograđane da dođu i kažu šta misle o rušenju Starog savskog mosta i alternativama koje će ga spasiti koje nude stručnjaci. Pozvali smo i celokupnu opoziciju, ali i zvaničnike vlasti, između ostalog i Aleksandra Šapića i Gorana Vesića, da čuju kako javna rasprava može da izgleda i šta građani misle o njihovim lošim odlukama.

Želimo da konkretnim argumentima i u otvorenom razgovoru pokušamo da urazumimo predstavnike vlasti i naših institucija i nateramo ih da konačno čuju glas struke i građana, što po našem zakonu, ali i međunarodnim propisima moraju činiti.

Beograd se konačno mora zaštiti od rušilačkog pohoda ove vlasti zarad privatnih investitora, jer se grad mora razvijati u korist svih građana i zato se Beograđani moraju pitati u kakvom gradu žele da žive - stoji u zajedničkom saopštenju Zajedno, Ne davimo Beograd, Stranke slobode i pravde, Narodne stranka i Pokreta slobodnih građana.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 3

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati