Beograd

[ Izvor: Telegraf.rs ]

30. 11. 2022. 12:10 0

Epidemija šarlaha i streptokoke u dva vrtića

U dve beogradska vrtića proglašene su epidemije, saznaje Telegraf.rs, i to u jednom je epidemija šarlaha i streptokoke, a u drugom samo streptokoka. Obolela deca izolovana su iz vrtićkih grupa. U vrtiću u kojem je i epidemija šarlaha, on je potvrđen kod dvoje dece, a kod 8 je streptokoka.

U drugom vrtiću je 7 dece obolelo od streptokoke, ističu u Gradskom zavodu za javno zdravlje. Epidemiolozi Gradskog zavoda za javno zdravlje u Beogradu proveravali su dva vrtića u dve različute opštine, u kojima je prijavljena streptokokna infekcija a koja između ostalog može da izazove i šarlah. Rezultati briseva pokazali su da ima i šarlaha i streptokoke.

Kako su za Telegraf.rs rekli pre dva dana u Gradskom zavodu za javno zdravlje, epidmeiolozi su na terenu nakon što su pristigle prijave. Dodaju i da je od početka godine u beogradskim vrtićima bilo 7 epidemija šarlaha.- Ukupno je obolelo 64 dece. Poslednje dve epidemije su bile u oktobru, u okviru njih je obolelo 22 dece, a pre toga su dve bile u septembru kada je obolelo 16 dece.

U vrtićima u kojima su potvrđene epidemije, propisane su određene mere. Neophodna je trijaža na ulazu, dezinfekcija celog mesta, nema korišćenja plišanih igračaka a plastične se moraju prati. Ka

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 0

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati