Beograd

Direktno.rs

15. 11. 2022. 11:08 8

Miljuš (SSP): Šapić ne može više da bude gradonačelnik jer je uhvaćen u kršenju zakona

Član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Branko Miljuš izjavio je danas da su prikupljeni potpisi za smenu prvog čoveka Beograda Aleksandra Šapića zato što je uhvaćen u kršenju zakona i da ni u jednoj pristojnoj zemlji više ne bi mogao da bude gradonačelnik.

- Šapić je prekršio zakon prvi put kada je počeo da gradi svoju kuću bez potrebne dokumentacije dok je bio predsednik opštine Novi Beograd, zatim je prekršio zakon kada se oglušio o inspekcijski nadzor kojim mu je naloženo da prekine nelegalnu gradnju, a treći put je prekršio zakon kada je postao gradonačelnik Beograda i kada je na volšebni način nelegalno legalizovao taj objekat. Legalizovanje nelegalnog objekta pod određenim uslovima moguće je samo ako je izgrađen pre 2015. godine, a Šapićeva kuća sagrađena je nakon toga za šta postoje fotografije i snimci. Dakle, Šapić je prekršio zakon tri puta i mi smatramo da takav čovek ne može da bude gradonačelnik - naglasio je član Predsedništva Stranke slobode i pravde (SSP) Branko Miljuš.

- Trideset devet odbornika opozicije, Stranka slobode i pravde, NDBG, PSG, DS, NS potpisalo je ovu inicijativu i sada je na potezu predsednik Skupštine Beograda Nikola Nikodijević koji ima obavezu da u roku od 15 dana zakaže vanrednu sednicu na kojoj će se raspravljati o smeni Šapića. Inicijativu su potpisali odbornici koji se ne mire sa time da gradonačelnik krši zakon, a zašto je nisu potpisali odbornici NADA, Dveri i Zavetnici - to je pitanje za njih. Glasanje Za ili Protiv smene gradonačelnika, a posebno u situaciji u kojoj krši zakon, pokazuje da li ste opozicija koja želi da smeni vlast ili hoćete da statirate i ignorišete kršenje zakona - rekao je Miljuš

- Beograd se raspada pred našim očima, ovo je kontinuitet loše politike koja traje već skoro devet godina, Aleksandar Šapić je potpredsednik Srpske napredne stranke (SNS), nije rekao da će zaustaviti nijedan od štetnih projekata za Beograđane, a sada je uhvaćen i u kršenju zakona. Zato po nama više ne može da bude gradonačelnik Beograda - istakao je Miljuš.

Govoreći o ekononomskoj i socijalnoj situaciji u zemlji, Miljuš je posebno istakao tri teme:

- Prva tema je budžet Republike Srbije koji po kojem je danas svako domaćinstvo u Srbiji je zaduženije 750 evra, zato što vlast preko novih zaduženja "pegla" havariju u elektro-energetskom sistemu Srbije, dakle EPS-u i Srbijagasu. Druga tema je nacionalni stadion koji je trebalo da košta 250 milona evra, a danas najavljuju da će koštati neverovatnih 500 miliona evra, dakle duplo. Treća tema je činjenica da su građani 2017. godine za hiljadu dinara mogli da kupe kilogram junetine, kilogram krompira, kupusa i brašna i po litar ulja, mleka i jogurta, a šta danas može da se kupi za hiljadu dinara? Mnogo više namirnica nego danas. Veliki je problem i što u budžetu Vlade nema rešenja za probleme medicinskih sestara koje masovno napuštaju zemlju. Njih 84% je imalo koronu, ono što one traže su samo tri jednostavne stvari: da se zaposle bolničarke, traže da kada završe fakultet to im bude statusno priznato i da se promeni način njihove prekvalifikacije - zaključio je Miljuš

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 8

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati