Beograd

Direktno.rs

14. 11. 2022. 13:10 6

Opozicija potpisala zahtev za smenu Šapića! (VIDEO)

 Šefica odborničke grupe „Ujedinjeni“ (SSP-PSG-PREOKRET-SLOGA) Mila Popović je istakla da je 39 odbornika u Skupštini grada Beograda potpisalo zahtev za vanrednu sednicu Skupštine grada na kojoj će tražiti smenu gradonačelnika Aleksandra Šapića:

- Ovu sednicu je predsednik Skupštine grada dužan da sazove u roku od 5 dana od prijema zahteva, a da je održi u roku od 15 dana. Rok počinje da teče od danas - izjavila je Popović na zajedničkoj konferenciji za novinare odborničkih grupa koje su pokrenule smenu gradonačelnika Beograda.

- Inicijativi koju je pokrenula SSP i odbornička grupa Ujedinjeni koju čine još i naši partneri PSG, PZP, Sloga pridružili su se svi odbornici sledećih odborničkih grupa: Moramo, Narodna stranka i BeDem Demokratska stranka. Ostale odborničke grupe koje za sebe tvrde da su opozicija nisu se odazvale ovom našem zajedničkom zahtevu za smenu Aleksandra Šapića. Svakom dobronamernom čoveku od danas je potpuno jasno ko je istinska opozicija kojoj je cilj smena ne samo aktuelnog gradonačelnika Šapića, već sistema koji Beograd uništava, a Beograđane maltretira - dodala je Popović.

Popović je napomenula da tu izdvaja Dveri, jer je gospođa Radmila Vasić rekla da će podržati ovu inicijativu, ali se kasnije nije odazvala ni na jedan poziv.
Ona je istakla da postoje dva razloga zbog kojih Aleksandar Šapić nije dostojan da obavlja funkciju gradonačelnika. Prvi je da je Šapić kao predsednik opštine Novi Beograd izgradio nelegalni objekat i nastavio da ga gradi i pored odluka inspekcije o obustavi gradnje. Drugi je da je nakon toga Aleksandar Šapić sa mesta gradonačelnika legalizovao kuću od ukupno 403 kvadrata. Sve je to urađeno suportno zakonu, jer predmet legalizacije mogu biti samo objekti izgrađeni do 2015. godine. Satelitski snimci jasno pokazuju da je Šapić gradio posle 2015.

- Ova beogradska vlast je bez legitimiteta, jer vlada mimo volje većine, a na poziciji i opoziciji je da odluči da li će ostati upamćeni po tome što su pokrovitelji čoveka koji je prekršio zakon, ugrozio javni interes, zloupotrebio polažaj i pribavio korist za sebe preko leđa građana, što je uradio Aleksandar Šapić - dodala je Popović.
- Krivičnu kaznu će da odrede tužilaštvo i sud. Mi kao odbornici, kao opozicija, tražimo Šapićevu smenu. Pred svim predstavnicima Beograđana u Skupštini je jednostavno pitanje - Da li čovek koji je prekršio zakon može i treba da bude gradonačelnik Beograda. Mi mislimo da ne može i ne sme - zaključila je Mila Popović.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati