Beograd

Milan Zarić

22. 08. 2022. 13:18 40

Šapićev direktor završio školu pre nego što je osnovana?!

Novi gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić po hitnom postupku je u četvrtak smenio direktore preduzeća u glavnom gradu i na njihova mesta postavio nove. A jedan od onih koji privlače najveću pažnju svakako je Vuk Janković, novi direktor "Beograd puta", koji je, verovali ili ne, naveo da je srednju školu završio i pre nego što je ona osnovana?!

Janković je na ovu funkciju došao umesto Ivana Tejića i odmah je na površinu isplivala njegova biografija.

Naime, na sajtu opštine Čukarica, gde je bio član veća za privredu, poljoprivredu i ekologiju, piše da je rođen 24. decembra 1985. godine, da je od 2010. do 2015. radio na poslovima komercijale u "Interkomercu, da je potom bio direktor firme "Beoplan a.d.", a od 2018. i direktor firme "Alpesto d.o.o".

Međutim, šta je najzanimljivije kada je reč o naprednjačkim kadrovima? Naravno, obrazovanje, budući da veliki broj udarnika Srpske napredne stranke ima sumnjive diplome.

Za Janković je značajno to što je na Megatrendu studirao punih 15 godine, dok je pre toga, kako je naveo, od 2000. do 2004. godine išao u opštu gimnaziju "Milutin Milanković".

I tu dolazimo do ključnog detalja ove priče... Jer, postavlja se pitanje kako je Vuk Janković u tom periodu mogao da ide u pomenutu školu, kada je ona osnovana tek 2004. godine?! Nešto se ovde debelo ne poklapa.

- Novi direktor "Beograd puta" završio školu pre nego što je škola osnovana?!? Beokom, mislim da imate situaciju - napisala je na Tviteru Tamara Tripić, potpredsednica Demokratske stranke.

Eto, i to je moguće u naprednoj Srbiji, škole se završavaju i pre nego što su same počele sa radom. I posle se čudimo zašto je glavni grad u ovakvom stanju u kom jeste...

Ujedno, ovo je i odgovor na pitanje zašto je Aleksandar Šapić od javnosti krio imena kandidata za direktore javnih preduzeća.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 40

ostavi komentar
Vidi još

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

U čemu je problem?

Anketa

Gde ćete provesti predstojeće praznike?

Rezultati