Beograd

Direktno.rs [ Izvor: Mediji ]

19. 08. 2022. 11:42 6

Zašto se Šapić stidi kandidata za direktore?

U četvrtak je na sednici Skupštine grada Beograda, po hitnom postupku, dužnosti razrešeno 14 direktora javnih preduzeća i ustanova, a novopostavljenim direktorima je oročen mandat na godinu dana. Međutim, simptomatično je to što je sve urađeno na brzinu, gradska vlast je sakrila imena kandidata, pa je materijal dostavljen na samom početku sednice.

Stekao se utisak kao da se Aleksandar Šapić, gradonačelnik Beograda, stidi novih kanidata, pa je po svaku cenu želeo da ih sakrije od očiju javnosti. Na sednici se čak pozvao i na poslovik Zorana Alimpića iz 2009. godine, koji je na Fejsbuku naveo da "ako se stide svojih kandidata za direktore, njihovih biografija i obrazovanja, ne moraju baš na njega da se vade".

A zašto nisu dali imena novih direktora javnih preduzeća i ustanova, Šapić je pokušao da objasni. Doduše, prilično nemušto...

- Razlog zašto vam nismo dali imena direktora, ja ću vam reči zašto, ne zato što ih se stidimo, jer ti će direktori sutra biti postavljeni ili će biti v.d. za početak, videćemo… Upravo zato da ih ne biste ismevali i da ih vaši mediji ne bi koristili, žargonski rečeno, kao krpe za brisanje poda, da ne biste provlačili njihove familije - rekao je Šapić u četvrtak i dodao:

- I maksimalno ćemo koristiti poslovnik gospodina Alimpića koji je napravio 2009. godine da zaštitimo ljude, jer vas ne interesuju njihove biografije, već samo na koji ćete način kroz vaše medije da ih ocrnite - rekao je Šapić.

Sa druge strane, Alimpić kaže da nije neobično za naprednjake da se pravdaju i pominju bivšu vlast.

- Ako nije nešto valjalo u poslovniku, mogli su da ga promene za ovih 10 godina koliko su na vlasti. U tom poslovniku je, međutim, predviđeno da materijali za skupštinu odbornicima moraju da se daju najmanje sedam dana ranije i dozvoljeno je da odbornici dobiju kao izuzetak eventualno neki materijal koji je manje bitan u roku kraćem od sedam dana. A to ne znači da većinu materijala odbornici dobiju pred početak same sednice.

Komentarišući Šapićevo objašnjenje da je skrivajući imena novih direktora sve do početka sednice, zapravo hteo da ih zaštiti od novinara Alimpić kaže:

- Oni to rade i sa ministrima i sa predsednikom Vlade. Ako žele da sakriju biografije tih ljudi i boje se šta bi mediji mogli da objave, onda sa tim kandidatima nešto nije u redu - zaključio je Alimpić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 6

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Ravnopravnost

Zoran Živković [12.04.2024.]




Video dana

Metalika moj dobar drugar

Anketa

Ko je kriv za razočaravajuću sezonu Zvezde i Partizana u Evroligi?

Rezultati