Beograd

Direktno.rs [ Izvor: RTS ]

19. 08. 2022. 08:48 15

Šapić: Grejanja će biti ako bude gasa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je za RTS, povodom planova za zimu, da će "grejanja biti ako bude gasa", i da veruje da je država za sada nabavila dovoljno gasa, ali da je pitanje po kojoj ceni će biti plaćan, pa da je zato neophodan rebalans gradskog budžeta.

Kada je reč o struji, Šapić je ukazao na probleme u proizvodnji struje zbog loše hidrološke situacije i istakao da se "više boji za struju nego gas".

Naglasio je da se struja mora obezbediti na nacionalnom nivou, a da grad treba da uradi svoj deo posla, i da svi gradski sistemi moraju budu spremni "za tešku jesen i zimu".

- Grad će pokušati da otvori mnogo javnih radova na jesen, trudićemo se da ne odustanemo od velikih kapitalnih projekata. Spremamo i konačno rešenje Savskog šetališta kod novobeogradskih blokova, kao i drugih radova radi poboljšanja uslova života u Beogradu - rekao je Šapić.

- Javni prevoz rak rana je Beograda - dodao je Šapić i najavio da će u toku jeseni u gradski prevoz biti uključeno 100 autobusa na gas.

- Neće biti poskupljenja cena karata, jer se ionako plaća samo 10, 20 odsto. Rešavaćemo taj višedecenijski problem, da novac koji se "uludo baca" iz budžeta za prevoz, što je oko 250 miliona evra, može da bude iskorišćen za neke bolje stvari - zaključio je Šapić.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 15

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Vrati mi papuču

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati