Beograd

Direktno.rs

16. 08. 2022. 22:59 1

Popović (SSP): Šapić samo nastavlja praksu svojih prethodnika

Mila Popović, predsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde gostujući u emisiji "Pregled dana", News Max Adria je izjavila da je odbornička grupa Ujedinjeni zatražila dopunu dnevnog reda za sednicu beogradske skupštine zakazane za ovaj četvrtak. "Kao što smo tokom kampanje obećali, dostavili smo zahtev za formiranje antikorupcijske komisije pri skupštini grada." - navodi se u saopštenju SSP Beograd koje prenosimo u celosti.

Istakla je i da je ova odbornička grupa zatražila da se na narednoj sednici raspravlja o stanju vozila GSP-a, uslovima za zapodlene i da na sednici bude prisutan direktor GSP-a. Postavila je pitanje "Da li treba neko da nastrada da bi gradska vlast uradila nešto po pitanju bezbednosti autobusa? Ne može se čekati na njih, zato smo predložili i ovu dopunu." Podvukla je da je to samo deo predloga koju je odbornička grupa predala za ovu sednicu.

Mila Popović je istakla da će Ujedinjeni tražiti da se tačka dnevnog reda o najavljenim promenama direktora javnih preduzeća prebaci u redovan postupak sa diskusijom nasuprot ideji da se predlozi bez rasprave samo dostave na sednici. "Očigledano je da Aleksandar Šapić samo nastavlja praksu svojih prethodnika", zaključila je PopovićNa pitanje o akciji "Beograđani se pitaju" u kojoj je odbornička grupa "Ujednjieni" podnela prvi set odborničkih pitanja odgovorila je: "Mnogo se problema nagomilalo u Beogradu. Nema opštine u gradu u kojoj ne postoji problem." Pojasnila je da je zajedničko svim tim problemima da traju godinama i da su građani pokušali da ih reše, ali da su umesto institucija naišli na zid. "Cilj akcije je da se pronađe rešenje. Ako uprava ponudi rešenje koje nije zadovoljavajuće za građane, mi ćemo nastaviti i davati dalje predloge rešenja" podvukla je. Dodala je da institucije ne postoje i ne odgovaraju ni na krivične prijave za požar u Vinči ili za uništavanje arheološkog naselja Usek.

Na pitanja šta su prioriteti za rešavanje Mila Popović je izjavila da je "problema zaista mnogo". Podsetila je da su se, samo pre nekoliko dana, čak četiri autobusa zapalila i da je prevoz loš, vazduh zagađen, a ulice pune rupa. Beograđani ne mogu da spavaju od buke, jer su vlasnici kafića bliski vlasti i zato inspekcije ne reaguju. Dodala je da probleme mogu da reše novi stručni ljudi koji Beograd vole.

Na pitanje o odnosu Šapića i Vesića Mila Popović je zaključila da je "Šapić je postao gradonačelnik kampanjom koju je sprovodio Vesić, neki građani su glasali za SNS zato što im je obećana kanalizacija i rešavanja problema. Što Šapić nije tada istakao da su obećanja neistinita, a Vesić je bio četvrti na listi koji je on vodio?"Mila Popović je podsetila i da je Stranka slobode i pravde pokrenula inicijativu za zatvaranje kockarnica koje krše zakon i udaljene su manje od 200 metara od školi. "Osim što smo institucijama dali 30 lokacija gde se zakon krši mi ćemo poslati i dopise svim kockarnicama. Pozdravljamo što je Aleksandar Šapić prihvatio da reaguje na ovo pitanje, ali nismo sigurni u odlučnost da se u tome istraje. Nova kockarnica na udaljenosti manjoj od 200 metara se sada otvara na Novom Beogradu."

Upitana da prokomentariše nove izbore Mila Popović je rekla da je očigledno da ova vlast nije legitimna i da je Stranka slobode i pravde Beograd spremna za izbore.

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 1

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Izbor(i)

Zoran Živković [23.04.2024.]




Video dana

Najtužnija maca na svetu

Anketa

Da li će Partizan igrati polufinale Kupa protiv Crvene zvezde?

Rezultati