Beograd

Direktno.rs

08. 08. 2022. 13:27 9

Gde sahraniti kućnog ljubimca? Vlasti do toga nije stalo!

Kada ljubimac ugine, vlasnici se pored velike tuge zbog gubitka, nalaze i u velikom problemu gde da sahrane svog člana porodice. To je danas ozbiljan komunalni problem u Beogradu - izjavila je Tijana Šerbola, potpredsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Beograd.

- I pored raznih obećanja, ova gradska vlast ni nakon 10 godina nije uspela da realizuje ovaj projekat i pokazala da im i nije baš stalo da ovaj problem reše.

U avgustu 2020. najavljen je početak radova na projektu izgradnje kompleksa u tri faze. Tadašnji zamenik gradonačelnika Goran Vesić, najavio je da će u maju - junu 2021. godine, Beograd dobiti svoje prvo groblje za kućne ljubimce. A onda se desio prvi produžetak, pa drugi, pa ih više i ne brojimo.

Obišli smo radove, na Novom Beogradu u bloku 51 gde se nalazi parcela za groblje kućnih ljubimaca i videli da ni posle dve godine od početka radova i sa pripremljenim budžetom ova vlast nije uspela da završi objekat od 300m2, parking za 20 vozila, krematorijum i naravno mesta za sahranjivanje. Činjenica je da Grad pod ovom vlašću nijedan projekat nije sproveo u roku pa tako ni ovaj.

Stranka slobode i pravde razume potrebe vlasnika ljubimaca i zalažemo se da Beograd stvarno dobije ono što sve svetske metropole imaju – dostojno mesto za sahranu kućnih ljubimaca, jer oni su zaista naši članovi porodice. Od gradskih vlasti zahtevamo da se izvođaču radova naplate penali za kašnjenje od jedne i po godine i zahtevamo da svi koji su odgovorni za ovaj nemar budu sankcionisani - izjavila je Tijana Šerbola, potpredsednik Gradskog odbora Stranke slobode i pravde Beograd. 

Dragi čitaoci, da biste nas lakše pratili i bili u toku preuzmite našu aplikaciju za Android ili Iphone.

Komentari 9

ostavi komentar

Ostavi komentar

Da biste komentarisali vesti pod Vašim imenom

Ulogujte se
Pravila komentarisanja
Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici i kvalitetniji komentari.
Direktno.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni.
Zabranjeno je objavljivanje ideja, informacija i mišljenja kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja nekoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihove seksualne opredeljenosti, bez obzira na to da li je objavljivanjem učinjeno krivično delo. Komentari koji sadrže govor mržnje i psovke, takodje neće biti objavljeni.
Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije, već samo autora komentara.


Fakiri

Zoran Živković [25.03.2024.]




Video dana

Pobednički ples

Anketa

Šta će Partizan uraditi u Evroligi?

Rezultati